Doekhie: 'Mathoera is een crimineel'
02 May 2015, 15:30
foto
Lijsttrekker en hoofdbestuurslid Rashied Doekhie op een wijkvergadering van de NDP in Nickerie, donderdagavond.


Hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Rashied Doekhie, heeft zeer ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van VHP-kandidaat in Wanica, Krishna Hussainali-Mathoera. Zij zou als commissaris van politie betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten, waaronder wapensmokkel en drugsactiviteiten. Zij en VHP-voorzitter Chan Santokhi, die ook politiecommissaris was, zouden zich samen schuldig gemaakt hebben aan criminele zaken. Mukesh Jhinhoe uit Nickerie zou onschuldig in de gevangenis zijn beland om het leven van zijn gezin te redden.

Doekhie, lijsttrekker van NDP in Nickerie, deed de uitspraken op twee wijkvergaderingen op donderdag- en vrijdagavond. De politicus merkte op dat Mathoera de politiedienst heeft verlaten zonder dat ze weet of ze gekozen wordt. "Maar één ding wat ze weet, deze crimineel Mathoera, ze heeft genoeg geld uit de drugswereld en wapensmokkel, of ze gekozen wordt of niet", stelde Doekhie. Nadat Mathoera benoemd werd tot commissaris stond er een foto van haar en procureur-generaal Soebhaas Punwasi op de voorpagina van Dagblad Suriname . Toen had Doekhie in De Nationale Assemblee geprotesteerd tegen de benoeming van Mathoera. Hij vindt dat zij en de procureur-generaal weg moeten.

Ook wijlen Robby Hussainali, de echtgenoot van Mathoera, die luitenant-kolonel was in het Nationaal Leger werd niet gespaard. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten. "Dertig Hindostaanse jonge mannen waren achter het Bakhuysgebergte om de training te volgen om Desi Delano Bouterse te elimineren. Dat was enige fu no mek a man tron president. Ik heb dat toch gezegd in DNA? Wanneer meneer Bouterse in Nickerie is, 20 mei, dan ga ik hem zeggen om u te zeggen of luitenant-kolonel Hussainali en mevrouw Mathoera niet naar Ocer zijn gegaan om hem te vragen om mij tot orde te roepen, want het is niet waar. Deze president kent me al dertig jaren. Hij heeft hen gezegd om te kijken of zij zich niet vergist hebben", zei Doekhie.

Onschuldig in gevangenis
Doekhie zei dat Mathoera vaak thuis bij familie Jhinhoe was in Nickerie. De boten en motoren die daar waren, waren op naam van Mathoera. "De wapens die gesmokkeld moesten worden naar Bakhuys, die zijn toch hier onderschept. Meneer Jhinhoe is toch in de gevangenis beland, omdat a man tek a lai na ing tapu". Volgens Doekhie heeft Jhinhoe de schuld op zich genomen omdat het leven van zijn gezin in gevaar zou zijn. De 12-jarige dochter van Jhinhoe kreeg een magnum 357 in haar mond gestopt door een agent die Mathoera zou hebben gestuurd. Doekhie is daarna thuis bij de familie geweest en heeft zich ontfermd over het gezin. Jhinhoe kwam na de uitspraken van Doekhie ook op het podium en zei dat alles waar is. De dochter van Jhinhoe heeft intussen ook een baan op het districtscommissariaat van Nickerie.

De NDP-topper merkte op dat Mathoera gekandideerd is door Santokhi omdat ze haar mond moet houden over de 75 kilogram cocaïne die uit de kluis van de politie is verdwenen. Ook waarom Santokhi, die minister van Justitie en Politie was, uit een boot moest springen in de Surinamerivier. "Zij moet haar mond houden over het plotseling verdwijnen van meneer Sieuwnath, denk aan de bacovenboot van meneer Ajodhia. Moet ik meer dingen zeggen...". Een dag later, vrijdagavond, zei Doekhie op een wijkvergadering in Nickerie dat de zoon van Mathoera een moord heeft gepleegd en hij via Cayenne naar Nederland is gegaan. Zij zou hem naar Albina hebben gereden. "Dus houd u uw mond wanneer u zegt dat u een voorbeeldige vrouw bent en op de lijst bent in Wanica. Je bent een waardeloze crimineel", zei Doekhie. Op de vergadering waren ook aanwezig de ministers Steven Relyveld, Soeresh Algoe en districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh.

Ethische code
"Als mensen met modder willen gooien, mogen ze. Ik ga me handen en mond niet vuil maken met modder", zegt Mathoera nadat Starnieuws haar de uitspraken van Doekhie heeft voorgelegd.
Santokhi om een reactie gevraagd, verwijst naar de president. "Ik denk dat u nu de president moet vragen wat hij daarvan vindt in verband met de code of ethics", stelt de VHP-voorzitter.

Doekhie antwoordt op een vraag van Starnieuws waarom hij niet naar het Openbaar Ministerie gaat als hij op de hoogte is van zoveel duistere zaken. Hij zegt dat hij deze kwestie aangekaart heeft in De Nationale Assemblee. Toen heeft het Openbaar Ministerie niks gedaan. Hij heeft er geen behoefte aan om naar de procureur-generaal te gaan. "De zaken zijn daar op het Openbaar Ministerie, laten ze het maar uitzoeken", vindt de politicus.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April