Een prinses voor Groot-Brittannië
02 May 2015, 09:53
foto
De officiële aankondiging van de geboorte van de nieuwe prinses is geplaatst op een ezel voor het Buckingham Palace. (Foto: PA)


Groot-Brittannië heeft een nieuwe baby prinses. De hertogin van Cambridge, de vrouw van prins William, heeft vanmorgen het leven geschonken aan een meisje. Dat heeft Kensington Palace aangekondigd.

De prinses is de vierde in de lijn van de troon. Zowel de hertogin als de baby maken het goed, zegt de verklaring. Prins William was aanwezig bij de geboorte van zijn tweede baby. De naam van de baby zal enkele dagen later worden aangekondigd.

Hertogin Kate heeft haar tweede baby ter wereld gebracht in hetzelfde ziekenhuis waar ze in juli 2013 van prins George is bevallen. De ingang van het St. Mary’s Hospital in West-London wordt door de politie bewaakt.

Het jongste lid van de koninklijke familie voegt zich bij de lijn van opvolging achter haar grootvader prins Charles, haar vader prins William en haar broer Prince George. De baby is het vijfde achterkleinkind van de koningin.
Advertenties