'Zwanger en Zo' beurs 's Lands Hospitaal uniek in opzet
02 May 2015, 00:50
foto
Bezoekers worden te woord gestaan door waarnemend directeur Bernard Abia en medewerkers. (Foto: Ala-D Media)


Van bloeddruk meten, tot spreekuren, hoe baby's te baden, lichaamsverzorging en wat zich vóór, tijdens en na de zwangerschap plaatsvindt, is onder één dak gebracht. De 'Zwanger en Zo' beurs is vrijdag voor het tweede achtereenvolgende jaar van start gegaan in het Flamboyant Park. 's Lands Hospitaal staat achter de organisatie van deze beurs.

Volgens Bernard Abia, waarnemend algemeen directeur, is het ziekenhuis door de eeuwen heen uitgegroeid tot het toonaangevende hospitaal als het gaat om geboorte. De beurs moet ook in het kader van de viering van 336 jaar 's Lands Hospitaal worden gezien. Volgens Abia heeft evaluatie uitgewezen dat de beurs behouden moet worden. Alle afdelingen van het ziekenhuis doen mee. Er worden ook spreekuren met artsen en verloskundigen gehouden.

Sinds kort heeft 's Lands Hospitaal een verkort nummer 146 voor onder meer verloskundige begeleiding. Het ziekenhuis blijft zich volgens Abia inzetten voor een steeds beter, professionele en kwalitatieve zorg. Het babyvriendelijk beleid wordt hoog in het vaandel gedragen.

De beurs is geopend door Maureen van Dijk, van Volksgezondheid. Er zijn 48 stands. Er is een lichte groei in vergelijking met het vorige jaar, zegt coördinator Babita Raghoenath. Ze verwacht, gelet op de belangstelling en een betere opzet, meer dan 4500 bezoekers. De beurs is uniek en is ook voor een unieke doelgroep. De zorg wordt naar de mensen toe gebracht meent Raghoenath. RCR Medical Centre doet ook mee aan de beurs. Een bezoek is volgens Raghoenath zeker een aanrader voor onder meer zwangeren, studenten, gezinnen en vooral ook de vaders en aankomende vaders. "De beurs is voor de hele gemeenschap en is tot en met zondag open".

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April