NDP-voorzitter: Dank u wel voor uw aandeel
01 May 2015, 21:45
foto


“Op een dag als deze - Wrokoman Dei - is het goed om stil te staan bij de inspanningen van diegenen die ons land en de economie gezamenlijk bouwen. Elke dag weer spant u zich in om huizen te bouwen, om onze zieken te helpen, onze senioren te verzorgen, onze kinderen op te leiden of om ons tot dienst te zijn.” Zo begint de NDP haar 1 mei boodschap die getekend is door voorzitter Desi Bouterse.

Elke dag weer kunnen wij als samenleving op u rekenen. Het is dan niet meer dan logisch dat u omgekeerd ook op de overheid kan rekenen. Met het sociaal zekerheidsstelsel heeft deze door de NDP geleide regering een deel van uw rechten alvast kunnen regelen. U bent verzekerd van een minimum uurloon voor uw inzet. En na uw pensioen zal u voorzien zijn van een pensioenuitkering.

“Ik zeg alvast, want er liggen nog vraagstukken op tafel van het Tripartiet Overleg, oftewel het overlegorgaan tussen overheid, bedrijfsleven en vakbeweging. Ik denk aan zwangerschapsverlof, ondersteuning in kinderopvang zodat vrouwen actief kunnen deelnemen aan het arbeidsproces, werkloosheidsuitkeringen voor hen die tijdelijk buiten de boot vallen en partner pensioenen.”

Voorzitter Bouterse gaat verder: “Wij bouwen de fundering zodat u zich in kan zetten op uw werkplek ten behoeve van uw eigen ontwikkeling, de ontwikkeling van uw organisatie en uiteindelijk voor ons allemaal.” Hij dankt eenieder: “Dank u wel voor uw aandeel in de ontwikkeling van ons geliefd Suriname.”
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April