Problemen jeugd in Caribische regio identiek
02 May 2015, 13:33
foto
De jeugdvertegenwoordigers tijdens de Youth Forum in Antigua en Barbuda.


De problemen waarmee jongeren in Caribische landen kampen zijn identiek. Dit constateren jeugdvertegenwoordigers tijdens het Youth Forum als onderdeel van de Caribbean Region Commonwealth Youth Ministers Meeting (CR-CYMM) in Antigua en Barbuda. Werkgelegenheid en jeugdcriminaliteit zijn enkele van de veel voorkomende problemen, zegt Ruiz Kartoredjo, van het Caricom Youth Ambassadors-korps. Onder leiding van directeur Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas, is hij samen met jeugdparlementariër Monalisa Sabajo in Antigua en Barbuda.

Het Youth Forum is een bijeenkomst voor jeugdvertegenwoordigers die de gelegenheid krijgen om vanuit hun perspectief meer problemen te identificeren en met mogelijke oplossingen te komen. Ook mogen zij hun mening geven over het jeugdbeleid op nationaal, regionaal en internationaal gebied. Meer aandacht voor jong ondernemerschap, jeugdparticipatie in besluitvorming, ICT en het recht op informatie, educatie en werkgelegenheid voor jongeren met een beperking zijn enkele aangehaalde punten. Het vormen van een internationaal platform voor jongeren en gemeenschappen binnen en buiten het Caribisch Gebied kwam ook aan de orde.

Het Youth Forum heeft geresulteerd in een conceptplan van aanpak
Youth Declaration and Plan of Action for Youth Development in the Caribbean Region and Canada, voortgevloeid uit het onderhandelingsproces voor de Sustainable Development Goals (SDG). Dit, in het kader van de jeugd ontwikkelingsprioriteiten voor het Caribisch Gebied.
Advertenties