Paramaccaners praten dinsdag verder met Surgold
01 May 2015, 19:04
foto
De actievoerenden blijven in het gebied tot er een definitieve oplossing is bereikt met Surgold en de regering.


Paramaccaners uit het hele land zullen maandag bijeen komen om te beraadslagen over de situatie. Er is een gesprek geweest vandaag met Esteban Crespo, manager Communications van goudmaatschappij Surgold. Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), zegt aan Starnieuws dat dinsdag een onderhoud komt met de leiding van Surgold en de overheid.

De acties worden opgeschort maar de mensen die actie voeren blijven in hun kamp totdat er structurele oplossingen komen. Het kamp is opgezet bij de ingang van Surgold. "Disfrictscommissaris Mavrick Boejoekoe was ook aanwezig bij het gesprek. Maar hij is niet aanwezig als vertegenwoordiger van de regering, want hij kan geen oplossingen brengen. De regering moet hier ook vertegenwoordigd zijn", zegt Adawde.

Het gesprek met Crespo is goed verlopen. Dinsdag is directeur Adriaan van Kersen weer in het land. "Wij hebben goede afspraken gemaakt. Surgold zorgt ervoor dat de mensen vervoerd worden naar het gebied. De afspraken die met de maatschappij zijn gemaakt, moeten worden nageleefd. Pas als alles goed met elkaar besproken is, wordt de actie opgeheven. Daarom praten wij van opschorting van de actie", zegt Adawde.
Advertenties