COL: Arbeidsproblemen zijn uitdagingen
01 May 2015, 19:29
foto
De opkomst in het ABO-gebouw voor de 1 mei-boodschap van de COL.


Arbeidsproblemen moeten worden beschouwd als uitdagingen die gedreven en vakkundig moeten worden aangepakt. De COL zegt dat hij een grote voorvechter blijft van constructieve zaken die een voordelige en inspirerende impact hebben op de landsdienaren in het bijzonder en de samenleving in het algemeen.

De bond is vandaag bijeengekomen in het ABO-gebouw in verband met Arbeidersdag. Hij wijst erop dat de arbeiders niet langer geconfronteerd willen worden met vertegenwoordigers van de werkgever die kennelijk voorstander zijn van de toepassing van “kadaverdiscipline.” Veeleer kiezen wij voor beleidsmakers en beleidskaders die wij op de weg van constructief denken en handelen aantreffen, zegt de COL.

De vakorganisatie is in haar 1 mei-boodschap kort ingegaan op het Pensioenfonds die voor ambtenaren zou moeten inkomen bij aflossingen voor duurzame zaken zoals een woning. De COL is ook voorstander van studiebijdrage en een nationaal prijsbeleid waarbij in principe bijvoorbeeld 1 kilo rijst overal dezelfde prijs heeft. De bond is niet te spreken over de kwestie crèches die nog steeds niet is opgelost. “Als werknemer staat de vereiste contraprestatie niet op zich, net zo als bij de prestatie ook andere voorwaarden noodzakelijk en nodig zijn. In de eerste plaats zijn wij burgers en daarna landsdienaren.”
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April