Twaalf maanden voor oplichten werkgever
02 May 2015, 01:52
foto


Wikaash T. heeft zijn werkgever opgelicht en heeft geldbedragen verduisterd. Hij heeft twee cheques ter waarde van US$ 6752 verzilverd en de gelden ten eigen bate gebruikt. Daarnaast kreeg hij US$ 1500 om een rekening voor het bedrijf te betalen, maar hij gebruikte ook dit geld. De verdachte heeft bekend de gelden gebruikt te hebben.

Rechter Marie Mettendaf legde de veroordeelde een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht op. Zij merkte op dat het schandelijk is dat de man zijn werkgever die zo mild tegenover hem is, heeft misbruikt. Hij heeft het vertrouwen van zijn werkgever misbruikt.

Wikaash T. moest met die gelden rekeningen voor het bedrijf betalen. Hij heeft met die bedragen gegokt. De veroordeelde heeft dertien jaren lang gewerkt voor zijn werkgever. Toen hij de twee cheques had gebruikt voor zichzelf heeft zijn werkgever hem een schuldbekentenis laten tekenen. Hij loste maandelijks een deel van zijn salaris af. Terwijl hij bezig was af te lossen, verduisterde hij het bedrag van US$ 1500.

Raadsman Hemradj Matawlie voerde aan dat zijn cliënt reeds een schuldbekentenis heeft getekend. Daarnaast heeft hij zijn baan kwijt. Hij vroeg de rechter om een mildere straf op te leggen aan zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie, officier Ilse Krenten, had de man een celstraf van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April