Suriname wint met 1-0 van Guyana
30 Apr 2015, 22:32
Miguel Cronie wordt naar de Spoedeisende Hulp vervoerd, na een tackle van een Guyanese speler. (Foto: Ala-D Media)

Suriname heeft zijn oefeninterland tegen buurland Guyana vanavond met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van deze wedstrijd in het André Kamperveen stadion, was reeds in de eerste helft gescoord.

Beide landen waren aan elkaar gewaagd. De eerste goede kans was voor Suriname, maar Gregory Righters verzuimde Suriname op voorsprong te brengen. Captain Vangelino Sastromedjo verraste de doelman van Guyana met een afstandsschot dat verwerkt moest worden tot hoekschop. Na ongeveer 16 minuten moest een speler van Guyana het veld uit worden gestuurd. Een lelijke tackle op Miguel Cronie leverde hem een rode kaart op.
De blessure, een beenbreuk van Cronie, was van dien aard dat hij met de ambulance moest worden vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Guyana bleef aanvallen ondanks een numerieke minderheid. Giovanni Waal brak goed door vanuit rechts en gaf een pass aan Gregory Righters, die rakelings naast schoot. Nog geen minuut later maakte Righters het goed met een loeier van een schot buiten de 16 m. De bal verdween in de winkelhaak ver buiten bereik van de Guyanese doelman: 1-0 voor Suriname. Het elftal liet mooi spel zien en kwam Righters dichtbij zijn tweede doelpunt. Een goede reflexbeweging van de doelman van Guyana zorgde voor redding.

Suriname begon de tweede helft ook heel fris. Coach Dean Gorré pleegde enkele wissels. Een goede lange bal van Anduello Amoeferie op Righters moest zorgen voor een doelpunt, maar hij schoot naast. Guyana kreeg veel ruimte in deze helft. De buren waren ook goed op de bal, terwijl het tempo in het spel van Suriname afnam. De stand bleef op 1:0.