Dodelijke aardverschuiving in noordoosten Brazilië
28 Apr 2015, 08:03
foto


Bij aardverschuivingen in de stad Salvador in het noordoosten van Brazilië zijn tenminste 14 mensen gedood. Zware regens hebben de straten overspoeld en hebben twee afzonderlijke aardverschuivingen veroorzaakt.

Huizen op de hellingen in arme wijken zijn maandag weggespoeld. Tien mensen raakten daarbij gewond. Brandweerlieden zoeken nog steeds naar een aantal vermisten. Meteorologen zeggen dat de regen de zwaarste was in twintig jaar, waarbij meer dan de helft van het maandelijkse gemiddelde in slechts tien uur is gevallen.

Zeven mensen zijn omgekomen in de buurt van Barro Branco en nog eens zeven in Marotinho. De patiënten moesten ook worden geëvacueerd uit het Santo Antonio ziekenhuis in de stad nadat het werd overspoeld.

Aardverschuivingen zijn niet ongebruikelijk in deze tijd van het jaar waarin frequent zware regens zijn. Barro Branco is eerder getroffen door aardverschuivingen voor. In 1996 vonden bij die gelegenheid 13 mensen de dood en werden 300 dakloos.
Bijna 1.000 mensen zijn vier jaar geleden in Rio de Janeiro overleden, toen volledige hellingen instortten na zware regenval.
Advertenties