Van interieurverzorgster tot politieambtenaar
28 Apr 2015, 11:59
foto
Politieambtenaar Joan Kastiel


De droom van Joan Kastiel (36) is maandag werkelijkheid geworden. Vijf jaar lang was ze interieurverzorgster bij het jeugddoorgangscentrum van de politie ‘Opa Doeli’. Aangezien zij veel in contact kwam met de politieambtenaren, begon bij haar het verlangen te ontstaan om ook deel uit te maken van het Korps Politie Suriname. Maandag maakte zij deel uit van de 201 politieambtenaren die bevorderd zijn tot hulp agent van politie.

Kastiel is moeder van twee kinderen. Zij vertelt aan Starnieuws dat zij langer dan een jaar heeft gewacht op haar bevordering. “Ik ben heel erg blij met deze dag omdat mijn droom werkelijkheid is geworden. “Ik ben trots op mezelf omdat ik van interieurverzorgster tot wetsdienaar ben geworden”.

“Ik kwam dagelijks met agenten in contact en kreeg interesse in dit werk”. Kastiel vertelt dat zij verder gemotiveerd is geworden door anderen om deze uitdaging aan te gaan, maar kon nog niet solliciteren omdat zij geen mulo diploma had. “Ik heb toen offers moeten brengen om na het werk te studeren. Ik heb de avondmuloschool gevolgd. Het ging niet altijd even gemakkelijk. Door mijn volle inzet heb ik deze opleiding binnen vier jaar succesvol afgerond”.

Kastiel reflecteerde in februari 2013 op de sollicitatieoproep van het korps om in aanmerking te komen voor de opleiding. Zij is toen aangenomen en heeft deze met succes afgerond. Zij vertelt dat de training zwaar was, maar ze heeft het kunnen halen. De opleiding was heel leerrijk en heeft zes maanden geduurd, zegt Kastiel. Hierna was zij tewerkgesteld op het politiebureau te Geyersvlijt. “Ik heb veel geleerd in het politiewerk en heb mijn krachten zes maanden gegeven aan dit politiebureau”. Zij is nu tien maanden werkzaam bij de afdeling Rijexamen. “Het is een mijlpaal die ik bereikt heb in mijn leven. Ik hou van het politiewerk en wil graag een bijdrage leveren om de criminaliteit in te dammen”, zegt Kastiel.

Johanna Douglas
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April