Korps Politie Suriname 201 hulpagenten rijker
27 Apr 2015, 17:12
foto
Het Korps Politie Suriname is 201 hulpagenten rijker. (Foto: Johanna Douglas)


201 politieambtenaren zijn vandaag bevorderd tot hulpagent van politie. Deze bevordering vond plaats in het Politie Academie. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie feliciteerde de manschappen. Hij vroeg de hulpagenten om zich in te zetten voor het beroep waarvoor ze hebben gekozen, het negatieve achterwege te laten en het helpen bestrijden van de criminaliteit wat de belangrijkste taak van de organisatie is. Ook de hoofdinspecteur Ruben Peiter is bevorderd tot commissaris.

De waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday wees de politieambtenaren er op om hun 'oor niet te laten hangen', als mensen de samenleving kwaad doen. "Laat slechte dingen achterwege en zoek rolmodellen", zei hij. Baidjnath Panday benadrukte dat bij het optreden nagegaan moet worden hoe er gehandeld wordt. Hij vroeg de hulpagenten om het vertrouwen dat in hen wordt gesteld, niet te beschamen.

Edward Belfor, minister van Justitie en Politie, wees de politieambtenaren er op dat zij het politiewerk serieus moeten. "Ik moet nu ontslag van twee politiemannen ondertekenen en ik ga het doen. Ik ben doof wanneer mensen vragen om deze politiemannen een kans te geven. Het is hard om hard te zijn, maar nog harder om niet hard te zijn. Ik moet hen beschermen en ook de gemeenschap”, zei Belfort. Hij deed een dringend beroep op de politieambtenaren om het korps goed uit te dragen. “ Neemt u de goede dingen over van de organisatie”. De minister motiveerde hen ook om te bewegen en te studeren.

Vier miljoen euro is vrijgemaakt om een cameraproject te financieren. Hierdoor wordt de veiligheid verhoogd. Dit project zal door China worden uitgevoerd. De minister gaf ook aan dat twee helikopters voor Paramaribo aangeschaft zal worden. Ook voor Marowijne en Brokopondo zal een helikopter worden gekocht als deze regering weer aan de macht komt, beloofde Belfort.

Johanna Douglas
Advertenties