DSB-medewerkers zetten plantenkas op voor 'Lobi Pikien'
27 Apr 2015, 22:07
foto
DSB Dream Team bij de door hen opgezette plantenkas (Foto: I. Keisrie)


Medewerkers van de Surinaamsche Bank (DSB) hebben zondag een plantenkas en een website opgezet voor stichting 'Lobi Pikien'. Deze zullen voor vijf jaar worden onderhouden. Dit project wordt uitgevoerd in verband met het 150-jarig bestaan de bank. Medewerkers krijgen de gelegenheid om iets terug te doen voor de gemeenschap via 'DSB Giving Back'.

Het 'DSB Giving Back' project wordt onderverdeeld in DSB Geeft!, DSB Trakteert! en DSB Investeert!. Om voor één van de genoemde projecten in aanmerking te komen, moest een projectplan worden ingediend dat aan bepaalde voorwaarden moest voldoen. Door in hun eigen vrije tijd deel te nemen aan dit project tonen DSB medewerkers hun betrokkenheid binnen de samenleving, zegt de bank in een persbericht.

Bij het project 'DSB Geeft!' gaat het om een project met een duurzaam maatschappelijk karakter. Bij 'DSB Trakteert!' wordt het 150-jarig bestaan gevierd met een kindertehuis of een bejaardentehuis. Bij 'DSB Investeert' gaat het niet om het opzetten van gebouwen, maar hoe zuinig om te gaan met het milieu. Dit jaar worden er van iedere categorie twee projecten uitgevoerd.

Zondag is het eerste project uit de categorie ‘DSB Investeert’ uitgevoerd door een enthousiaste groep DSB medewerkers, die zichzelf het Dream Team noemt. Stichting Lobi Pikien is een opvangtehuis voor kinderen die onder andere seksueel misbruikt zijn. De dag is gestart met het interactief bezig zijn met de kinderen door een training en spelletjes, waarna de plantenkast officieel in gebruik werd genomen. Op symbolische wijze werd een laptop overhandigd, bestemd voor het beheer van de website. De bedoeling van de website is het creëren van een duurzaam karakter voor de stichting.
Advertenties