Kevin Coulor, winnaar Write now! 2015
27 Apr 2015, 20:13
foto
De winnaars zijn van Write now! 2015. Van rechts naar links: Kevin Coulor, Reza Madhar en Angela Audhoe.


Kevin Coulor is de winnaar geworden van Write now! 2015. Hij deed ook mee aan de schrijfwedstrijd in 2012 en 2013. Nummer twee werd Reza Madhar, die in 2012 op de eerste plaats eindigde. Angela Audhoe werd nummer drie.
Juryvoorzitter Ismene Krishnadath deelt mee dat dit jaar een record aantal van 38 inzendingen was.


Het grootste deel van de inzendingen bestaat uit verhalen (proza). Dit geeft volgens Krishnadath hoop dat er onder de jongeren belangstelling bestaat voor het literair schrijven. "Maar aan de finishing touch moet nog wat gedaan worden en er moet beter op taal en grammaticale fouten gelet worden", zei de voorzitter van de jury zaterdag, bij het bekendmaken van de winnaars.

Vooral in dialogen is flexibeler taalgebruik merkbaar in vergelijking met vorige jaren, constateert de jury. Ook het feit dat velen voor de tweede en derde keer deelnamen, laat die belangstelling zien. Colour die ook bij een andere schrijfwedstrijd als winnaar uit de bus kwam, kan met Reza Madhar en anderen gezien worden als de opkomende generatie Surinaamse schrijvers. De Schrijversgroep ’77, samen met Passionate Bulkboek uit Rotterdam de uitvoerders van Write Now Paramaribo, zal in het komende jaar schrijftrainingen starten.

Naast de drie finalisten die elk een boekenbon kregen (no 1 van 250 euro, no 2 van 175 euro en no 3 van 75 euro) gaf de Schrijversgroep drie aanmoedigingsprijzen aan Natascha van Dijk, Damatis Elvira Sanrawi en Josafat Obed Kanape. De laatste stal de show met zijn voordracht. De winnaar moet binnen drie weken een tweede inzending indienen voor de finale op 21 juni in Rotterdam en zal daarheen geheel verzorgd met een begeleider afreizen, deelt Robby Parabirsing (Rappa), voorzitter van Schrijversgroep '77 mee.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April