Oproepingskaarten Wanica voor de helft al besteld
27 Apr 2015, 13:29
foto
Het bezorgen van de oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei verloopt vlot in kiesdistrict 2, Wanica. (Foto: Raoul Lith)


Meer dan de helft van de oproepingskaarten in Wanica is al besteld. Districtscommissaris (dc), Roline Samsoedien, van Wanica vertelt aan Starnieuws dat tot en met zaterdag al 52,17% van de kaarten in haar district waren bezorgd. Er moeten volgens de statistieken van het commissariaat nog 38.595 kaarten worden afgegeven. De verwachting is dat als de statistieken van vandaag zijn verwerkt, het aantal op ongeveer 60% zal komen.

“Het gaat heel vlot. De mensen werken hard. Het is de eerste ronde. We zien dat de productie vanaf dag één goed is, maar het verbetert steeds. De verste ressorten zijn ook al aangedaan.” Inmiddels zijn bestellers en colporteurs al zeven dagen bezig. De eerste ronde van het verdelen duurt tot 3 mei. Daarna wordt er geëvalueerd en gaat er een tweede ronde van start. Op basis van de evaluatie wordt er besloten hoeveel dagen en met hoeveel personeel er nog kaarten zullen worden verdeeld.

“Sommige mensen willen geen kaart ontvangen, wegens hun geloofsovertuiging. Sommige hebben genomen, maar zeggen dat ze niet gaan stemmen en er zijn adressen opgegeven, waar geen mensen worden aangetroffen, leegstaande percelen.” Dit laatste komt best vaak voor, volgens Samsoedien. Op het veld zelf hebben zich geen noemenswaardige calamiteiten voorgedaan. De bestellers en controleurs hebben zich keurig gedragen.

In Wanica moeten in totaal 80.689 oproepingskaarten worden verdeeld. Dc Samsoedien wenst uiteraard 100% van de kaarten uit te delen, maar rekent erop dat tenminste een percentage van 90% wordt gehaald.

Raoul Lith
Advertenties