Brokopondo ingenomen met politie/brandweer complex
25 Apr 2015, 02:12
foto
Het politie/brandweercomplex te Brownsweg. (Foto:
René Gompers)


Het politiebureau en brandweerkazerne van Brokopondo zijn eindelijk operationeel. Het complex is vrijdagmiddag met politieke manifestaties van ABOP en NDP officieel geopend. De bewoners zijn erg blij met de permanente aanwezigheid van de politie en de brandweer. Gehoopt wordt dat de criminaliteit onder controle komt en het overheidsgezag in die regio terugkeert.

Al voor het officiële gedeelte van de openingsceremonie begon, was het al duidelijk dat er meer aan de hand was dan het openen van het politie/brandweer complex. Tussen de geelzwarte en paarse kleuren vielen enkele Baasa aanhangers op. Ministers Edward Belfort van Justitie & Politie (ABOP) en Rabin Parmessar van Openbare Werken (NDP) meldden zich op de plek aan met hun eigen aanhang. Al zingend, dansend, en leuzen scanderend begaven de groepen zich naar het terrein. Er zou eerst alleen maar een politiepost komen te staan, maar Belfort heeft de brandweerkazerne toegevoegd. Openbare Werken heeft het complex opgezet.

Ook tijdens de spreekbeurten werd duidelijk gemaakt tot welke partijen de ministers behoorden. De gang naar het spreekgestoelte bestond uit vlaggen zwaaien, de respectievelijke partijvoorzitters bezingen en het roepen van slagzinnen. De ‘paarsen’ en ‘zwartgelen’ zorgden ervoor dat de ene partij de andere niet overheerste tijdens de spreekbeurten, dus ontstond er al gauw een gemengde groep aanhangers bij het podium. Maar dat werkte niet altijd.

Voor Belfort is belangrijk dat het achterland minder geïsoleerd raakt. Bij ongelukken hoeft men niet meer uren te wachten, gaf Belfort aan. “Alles staat nu hier, wat nog ontbreekt is een ambulance. Maar daar wordt ook aan gewerkt. Er staan nog meer complexen voor het gebied op programma. Maar dat kunnen we in deze periode niet meer waarmaken. Daarom hebben we nog een termijn nodig.” Voor Parmessar is het complex het zoveelste bewijs ‘dat deze regering werkt’. Het project heeft ruim SRD 2.3 miljoen gekost. “Dit is door ons zelf betaald, de anderen hadden ontwikkelingshulp en nog meer en konden deze dingen toch niet doen", haalde hij aan. “Het was echt nodig dat Bouterse president werd. Voor ontwikkeling moet je Bouterse hebben. Daarom gaan we voor nog vijf.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March