Drugsverdachte voorlopig in vrijheid gesteld
24 Apr 2015, 19:23
foto


Furgil S. wordt ervan verdacht de Wet Verdovende Middelen overtreden te hebben. Hij werd op afgelopen 7 maart staande aangehouden tijdens een roadblock. Hij was op weg naar Marowijne. In zijn tas werd 340 gram cocaïne in een bolletje aangetroffen. Rechter Marie Mettendaf schorste de voorlopige hechtenis van de verdachte op.

De verdachte is salesman bij Parbo. Hij is 29 jaar oud en is geen drugsgebruiker. De verdachte heeft volgens de raadsman een goede proceshouding gehad. Furgil S. verklaarde dat de politie naar zijn bescheiden vroeg en daarna zonder zijn toestemming zijn tas onderzocht. Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat de politie tijdens een roadblock niet steeds aan de personen vraagt of ze de bescheiden, in de auto en in de tas van de betreffende personen mogen kijken. Zij merkte op dat het scheikundige rapport nog niet binnen is.

Pick vroeg om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten. Dit, omdat hij al sedert 7 maart ingesloten zit en aangezien er geen rapport was, er geen uitspraak zou zijn in deze zaak. De advocaat ging ervan uit dat de verdachte niet voor een langere periode gevonnist zou worden en deed zijn verzoek toen aan de rechter.

Mettendaf honoreerde zijn verzoek, maar benadrukte dat zij dat niet op basis van het rapport of het pleidooi van de raadsman heeft gedaan. Zij heeft rekening gehouden met de houding van de verdachte, de hoeveelheid van de drugs en dat het om een jongeman gaat. Daarnaast gaf de verdachte aan dat hij zijn baan nog niet kwijt was geraakt. Op 28 mei het Openbaar Ministerie rekwireren in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April