Ronnie Brunswijk gaat voor Master in Bedrijfskunde
24 Apr 2015, 00:02
foto
Ronnie Brunswijk glundert wanneer hij het woord voert bij de diploma-uitreiking. (Foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk gaat voor de Masters opleiding in Bedrijfskunde. “Ik sta klaar, ik ben al in de race en wil niet meer stoppen. Ik wil direct gaan voor de masters", deelt Brunswijk mee. “Maar laten we eerst de verkiezingen doorkomen.” Brunswijk en drie andere geslaagden van Boshuizen Training & Consultancy, hebben donderdagavond in hotel Marriot hun diploma ‘Bachelor In Business Administration’ in ontvangst genomen.

Brunswijk straalt in zijn 'toga' en hoed. Velen gaan op de foto met de ‘bachelor’. Boshuizen wil aan het eind van dit jaar starten met de mastersopleiding in Bedrijfskunde. Brunswijk wil doorgaan. Marketing is zijn favoriete college geweest en hij wil zich daar ook in gaan verdiepen. “Dat is de ‘key’ om jezelf te verkopen. Niet alleen voor bedrijven ook in de politiek. Als je let op de propagandavoering van ABOP zul je merken dat het heel anders is dan voorheen.”

Alle vier geslaagden en enkele trainers en begeleiders hebben het woord gevoerd. Audrey Tjung Agnie, Shandra Sewnandan, en Wesly Rozenhout stralen ook van blijdschap. Streng en hard werken zijn de meest gebruikte woorden voor het beschrijven van de opleiding. De ‘bachelors’ zijn niet alleen nieuwe technische inzichten tijdens de HBO opleiding bijgebracht. Voor Rozenhout, die ex-Jungle Commando is en Sewnandan, heeft het instituut hun persoonlijkheid en karakter helpen vormen.

Geen speciale behandeling
De student Ronnie Brunswijk heeft geen aparte behandeling gekregen, benadrukt Martin Stevense, bestuurslid van Boshuizen en begeleider. “Drie jaar geleden werd ons meegedeeld dat we een beroemdheid op college zouden krijgen. We hebben er niets van gemerkt. Student Brunswijk heeft net als alle anderen hard gewerkt en zat ook achter de begeleiders aan om antwoorden te krijgen. Hij heeft ook wat herexamens moeten doen”, vertelt Stevense. “Pas op de dag van de verdediging hebben we gemerkt dat we met een beroemdheid te maken hadden. Hij heeft met succes zijn scriptie verdedigd. We komen buiten en staan er plots drie limousines, tientallen mensen en een brassband buiten te wachten. Het was een waar mediaspektakel.”

Brunswijk trekt zich niets aan van de kritieken. Hij gaat er niet eens op in. “Ik ben blij en trots op mezelf. Ik heb nog een mijlpaal in me leven bereikt. En wat ik geleerd heb heb ik toegepast op me eigen bedrijf en we merken dat het werkt.” Brunswijk heeft zich voor twee dagen per week college ingeschreven. Hij heeft slechts één keer verzuimd, geeft hij aan. “Ik zat in de Assemblee. Die dag zijn er twee wetten aangenomen. Maar er was ook college. Ik had gekozen voor de Assemblee, dat was in ’s landsbelang.”

Brunswijk maant de jeugd aan om op school te blijven. “Als een oude man als Brunswijk kan afstuderen, kan jij het ook. Je hebt nu de gelegenheid, wacht niet tot je zo oud bent als ik, die kansen heb je nu.” Brunswijk is 54 jaar. “Ontwikkel jezelf zodat je een bijdrage kan leveren aan het land, laat je scholen zodat je wat kan betekenen.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April