Ex-PL minister Setrowidjojo wordt niet uitbetaald
24 Apr 2015, 02:06
foto
Ex-minister en PL-partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo.


Ex-minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij is naar de rechter gestapt. Hij heeft al dertien maanden, sinds hij minister af is, geen vergoeding ontvangen. Setrowidjojo zegt aan Starnieuws dat hij president Desi Bouterse geschreven heeft. Een tweede brief heeft ook geen resultaat opgeleverd. Hij vindt het absoluut niet kunnen dat op deze manier vanuit de hoogste leiding van het land wordt gehandeld. De president moet de resolutie tekenen. Ook zijn collega Raymond Sapoen wordt niet betaald.

Setrowidjojo, die partijraadsvoorzitter is van Pertjajah Luhur (PL) en partijvoorzitter Paul Somohardjo delen mee dat verschillende partijtoppers door NDP'ers worden benaderd om over te lopen. Ook Setrowidjojo kreeg bezoek van een tussenpersoon die hem probeerde over te halen om een gesprek met Bouterse te hebben. "Ik ben niet te koop. Als ik uit Pertjajah Luhur stap, ga ik uit de politiek", zegt Setrowidjojo. Hij merkt op dat zijn gegeven woord voor hem heel belangrijk is. "Een man een man een woord een woord".

Somohardjo merkt op dat het lijkt alsof de jacht is geopend op PL-toppers. Ook Ingrid Karta-Bink is gebeld om over te lopen naar de NDP. Bink zei gisteren op een persconferentie dat er veel geruchten worden verspreid. Zij hoopt dat met haar verklaring dat ze PL blijft en totaal geen behoefte heeft om de partij te verlaten, de geruchtenmachine zal stoppen dat ze naar de NDP gaat. Ook Sapoen, die ondervoorzitter is van de partij, is gevraagd om de PL vaarwel te zeggen.

PL-voorzitter Somohardjo vindt dat Soewarto Moestadja die bedankt heeft als ondervoorzitter en lid van PL gezwicht is voor geld. Hij zou lijfwachten en een chauffeur toegewezen gekregen hebben. Ook zijn huishuur van 1500 euro zou worden betaald. Moestadja heeft dit ten stelligste ontkend. Somohardjo deelt mee dat er genoeg informatie is, want hij heeft net als de NDP ook mollen, dat Moestadja overloopt naar de NDP. Hij zou ook bezoek hebben gehad bij hem thuis van Bouterse. Setrowidjojo vindt het onsmakelijk dat hij nog steeds niet over zijn geld kan beschikken, terwijl hij het land negen jaar als minister heeft gediend. Hij had geen andere keus dan om naar de rechter te stappen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April