Minister Algoe: Regering blijft bij standpunt over rijstsector
24 Apr 2015, 05:38
foto
Minister Soeresh Algoe


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is duidelijk over het standpunt van de regering. De padieboeren krijgen de tegenwaarde van US$ 60 per hectare ingezaaide padie, een zak kunstmest en een zak ureum. Meer kan er niet worden gegeven.

Deze boodschap heeft de bewindsman ook gegeven aan de onafhankelijke boeren, die vertegenwoordigd worden door Radja Ahmadkhan. Deze groep boeren heeft een protestactie gehouden op het Volksplein in Nickerie. Donderdagnacht zijn de tractoren door de politie verwijderd van het Volksplein om de openbare orde en rust te herstellen.

Algoe heeft donderdag op zijn ministerie een gesprek gehad met een delegatie van de groep onder leiding van Ahmadkhan. Aan Rasonic Televisie zegt Algoe dat LVV niet met individuen gesprekken voert, maar met organisaties. Hoewel de boeren zeggen dat ze georganiseerd zijn, blijkt dat de vereniging nog niet is opgericht. Er kunnen geen statuten en de laatste notulen worden overgelegd. Naast de twee boerenorganisaties, Vereniging van Padi Producenten en de Surinaamse Padieboeren Associatie, is er sinds kort sprake van onafhankelijke boeren.

Op 11 april hebben Algoe en zijn collega van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, in Nickerie een onderhoud gehad met alle drie organisaties. De zaak was volgens de bewindslieden beklonken, maar de leden van de organisaties bleken niet tevreden te zijn. Bij het gesprek donderdag bleven de onafhankelijke boeren, die SRD 900 per hectare gesubsidieerd willen krijgen, ontevreden. "Wij hebben hen uitgelegd dat wij niet meer kunnen doen. Wij blijven bij ons standpunt", stelt Algoe.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April