LC Media geeft resultaten opiniepeiling vrij (update)
23 Apr 2015, 20:57
foto
In Coronie worden de zetels verdeeld tussen NDP en V7.


De veel besproken peiling gedaan door LC Media/Maurice de Hond is uitgelekt, zegt Carlos Durham aan Starnieuws. Hij geeft nu de officiële publicatie vrij. De peilingen zijn gedaan in de zes districten: Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca en Commewijne. In deze districten zouden volgens de peiling alleen de NDP, V7 en DOE een rol spelen. De NDP is op dit moment goed voor 22 zetels in de zes districten, V7 zou 15 zetels kunnen veroveren en DOE 1 zetel in Paramaribo.

Het onderzoek is door enquêteurs van LC Media verricht van 30 maart tot 4 april. Dit is uitgevoerd op basis van de instructies van Maurice de Hond. Hij was in Suriname tijdens het uitvoeren van het onderzoek. Vervolgens heeft De Hond de benodigde herweging uitgevoerd en heeft de tabellen aangeleverd, zoals vermeld in dit rapport. De tekst en de interpretatie van deze tabellen, is de verantwoordelijkheid van LC Media.

Uit de peiling blijkt dat de NDP in opmars is. De paarse partij haalt meer stemmen dan de Mega Combinatie (MC), waar deze deel van uitmaakte, in 2010. NDP-voorzitter Desi Bouterse is de meest populaire presidentskandidaat. En in Paramaribo staat de NDP 'dik' voor op naaste concurrent, V7. De NDP zou als er nu verkiezingen werden gehouden ruim 51% van de stemmen vergaren (in 2010 behaalde MC 44,7 %), tegenover V7, 33% (in 2010 behaalde het NF tezamen met de VA 44,34 %). En hiermee zou de NDP 10 zetels behalen in dit kiesdistrict en V7 6 zetels. Volgens de prognose van LC Media/M. de Hond, behaalt naast de NDP en V7 alleen DOE nog een zetel in Paramaribo.

U kunt de resultaten van de peiling zoals vrijgegeven door LC Media/De Hond hier downloaden.
pdf-icon.gif HERSTELDE_VERSIE_PUBLIKATIE_RESULTATEN_PEILINGEN_APRIL_2015_.pdf                
Advertenties