Verdachte gehoord in kippendiefstal
24 Apr 2015, 07:01
foto


Soeresh T. wordt ervan verdacht kippen van zijn werkgever en diens zoon gestolen te hebben. Rechter Marie Mettendaf heeft hem op de rechtszitting van donderdag gehoord in deze zaak. De verdachte ontkende dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het feit.

De verdachte beweerde dat zijn werkgever hem slecht betaalde en dat hij toen besloot om ontslag te nemen. Zijn werkgever heeft hem daarom aangegeven bij de politie. De rechter vroeg de verdachte of dat reden genoeg zou zijn voor de politie om over te gaan tot aanhouding van hem. “Ja. Ik zat in de prowagen en ik heb zelf gezien dat die politieman een fles whisky en twee doksen heeft gehad”, zei Soeresh T. Mettendaf besloot om de de eerstvolgende zitting de benadeelde en de politieman te horen.

De rechter vroeg aan de verdachte: “Denkt u dat de politieman in het bijzijn van u de spullen zou aannemen?” De verdachte bleef erbij dat hij het gezien had. Mettendaf hield hem voor dat de benadeelde en zijn zoon steeds kippen kwijt raakten. Het gaas van het kippenhok werd steeds gesneden en kippen verdwenen. Op die bewuste dag vroeg de verdachte aan een vrouw of zij kippen wilde kopen en hij had een paar kippen bij zich in een zak. Die vrouw joeg hem weg en vertelde de benadeelde het verhaal. Zo werd de politie ingeschakeld. In een korte periode waren er al vijf aangiftes van diefstal van kippen gedaan door de benadeelden.

Mettendaf merkte op dat sinds de verdachte ingesloten is geen kippen meer gestolen worden. Deze zaak zal op 28 mei verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties