Somohardjo: Moestadja gaat naar de NDP
23 Apr 2015, 11:44
foto
De partijleiding van Pertjajah Luhur tijdens een persconferentie vandaag. Voorzitter Paul Somohardjo wordt geflankeerd door de ondervoorzitters Ronny Tamsiran (links) en Raymond Sapoen. (Foto: Raoul Lith)


Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) heeft harde indicaties dat Soewarto Moestadja naar de NDP zal overstappen. Moestadja heeft bedankt als lid en ondervoorzitter van de partij. Somohardjo zei vandaag op een persconferentie dat Moestadja zich laat misbruiken door de NDP. Hij zou lijfwachten en chauffeurs hebben gekregen. Zijn huishuur van 1500 euro zou ook worden betaald. Moestadja zou bezweken zijn voor de financiële voordelen omdat zijn gezondheidssituatie te wensen overlaat.

Somohardjo merkte op dat Moestadja al die tijd goed is behandeld door de PL. Hij is minister geworden en ondervoorzitter van de partij toen hij met D21 net als Pendawa Lima opgegaan is in PL. Toen Moestadja geen kandidaat werd, is hij ontevreden geraakt. Somohardjo deelde mee dat Moestadja geen draagvlak had als kandidaat voor het parlement. Hij zou een positie krijgen als minister. Volgens Somohardjo wilde Moestadja zekerheid. "NDP is een partij van overlopers. Zij worden geaccommodeerd". Ook John Sahari, directeur van CBB, is meegegaan met Moestadja.

"Wij weten dat de president naar het huis is gegaan bij Moestadja. Ook Moestadja is thuis bij de president gegaan. Dat gebeurt niet zomaar", zei Somohardjo. Hij benadrukte dat Moestadja, gezien zijn fysieke toestand, niet in staat zou zijn om campagne te voeren. Hij heeft hulp nodig om zich te verplaatsen en voort te bewegen. De NDP heeft misbruik gemaakt van de situatie volgens Somohardjo. De partijleider vindt het jammer dat het de NDP toch gelukt is om ook in de PL een barst te veroorzaken. Hij was er juist al die tijd trots op dat de partij in tact was gebleven.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April