Hoogwaardigheidsbekleders doen stof opwaaien in Koewarasan
21 Apr 2015, 10:04
foto
Het startsein wordt gegeven voor aanpak van drie wegen te Koewarasan. (Foto: René Gompers)


Enkele hoogwaardigheidsbekleders hebben elk een paar kubieke meters zand verplaatst met een graafmachine. Minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, heeft de meeste grond verzet. Met deze handelingen is de aanpak van drie wegen op Koewarasan officieel van start gegaan. Koewarasan Serie A, Koewarasan Serie C en de weg die ze verbindt, zijn opnieuw ontworpen en worden geasfalteerd. Dit is onderdeel van het project met Kuldipsingh Infra die 30 km aan wegen in het district Wanica zal herstellen.

Er wordt totaal 4,5 km aan wegen hersteld te Koewarasan. De wegen worden vijf meter breed en mag tot acht ton aan gewicht over de weg worden verplaatst. Parmessar, Jan Aben, directeur van Kuldipsingh Infra en projectdrager Clifton Amoida garanderen een ‘meer dan goede weg’ op te leveren. Er is eerst een gedegen onderzoek geweest en zijn ‘uitdagingen’ bij de hoorns gevat. Om te voorkomen dat de weg opengebroken wordt door nutsbedrijven zijn aan beide zijden van de wegen netwerken aangelegd voor de waterhuishouding en kabels. Lantaarnpalen zijn verplaatst en zijn trenzen in de buurt en buiten het ressort opgehaald.

“We weten dat anderen beloofd hadden de wegen aan te pakken. Dat waren loze beloften. Wij doen wat we zeggen”, geeft Parmessar mee. “Ik verzeker u dat het niet hierbij blijft. Houdt u 3 mei vrij, want dan beginnen we met de De Craneweg.” De Tout Lui Faut kanaalweg, Dageraadweg en Winston Churchillweg zijn enkele van de andere wegen die door Kuldipsingh Infra hersteld zullen worden deelt de bewindsman mee. Op 13 mei wordt begonnen met de bouw van de oeververdediging van Domburg.

Parmessar vraagt de buurtbewoners, die overigens heel blij zijn met de aanpak van de wegen, om ook een bijdrage te leveren aan het onderhoud. “Houd de bermen schoon, zet er tenminste een paar mooie bloemen op maar niet zodanig dat het hindert”, adviseert hij. “En laten we geen petflessen tegenkomen in die lozingen.” Soeresh Algoe, minister van Landbouw, Veeteelt & Visserij, en Roline Samsoedien, districtscommissaris van Wanica, drukten de bewoners op het hart om zuinig om te gaan met de weg wanneer deze opgeleverd is. Er zullen strenge maatregelen getroffen worden tegen personen die de weg als racebaan willen gebruiken kondigt Samsoedien aan.

René Gompers
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April