Hok: Regering met NDP en PALU is succesvol
20 Apr 2015, 22:58
foto
PALU-toppers Henk Ramnandanlal en Jim Hok.


PALU-voorzitter Jim Hok zegt dat werk en woning voor een ieder, bijzondere aandacht moeten krijgen in de komende regeerperiode. Hok stelde dit zaterdag bij de afsluiting van een sportdag te Balona in het ressort Flora. Hij gaf toe dat de belofte van de regering om 18.000 woningen in vijf jaar te bouwen, ambitieus is geweest. Dit aantal is niet gehaald, maar er zijn wel huizen gebouwd voor degenen die dat konden betalen.

Hok vindt dat alle mensen recht hebben op een volwaardig huis, ook degenen die het niet kunnen betalen. Deze mensen zijn in deze regeerperiode niet aan bod gekomen. Hok gaf aan dat onder andere in Flora waar de sportdag werd georganiseerd, er veel gevallen voorkomen van meerdere generaties in één huis. Dat is een zeer ongewenste situatie, omdat het mensen belemmert om hun eigen leven op te bouwen, naast andere storende verhoudingen.

Hok zegt dat de PALU vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen belangrijke overeenkomsten in de goudsector heeft gesloten en gezorgd voor goede impulsen aan de overige mijnbouwsector. In de komende jaren zal er hierdoor werkgelegenheid zijn voor velen. Hij stelt dat er ook buiten de mijnbouwsector en de overheid, door de regering de nodige werkgelegenheid moet worden geschapen.

Hok riep de aanwezige NDP-ers om óók op de PALU te stemmen, om vooral te zorgen dat de PALU erbij is in de regering. “Een regering van NDP zonder de PALU zal niet in staat zijn om op dezelfde manier aandacht te schenken aan die dingen waar ons volk werkelijk behoefte aan heeft, omdat het juist om de combinatie gaat die in deze regeerperiode zo succesvol is geweest”, zegt Hok.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April