Bouterse: Eerste NV opwekking energie al getekend
20 Apr 2015, 12:47
foto
President Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft de eerste naamloze vennootschap om te komen tot scheiding van opwekking van energie en distributie al getekend. "Iedereen praat er al duizend jaar over en niemand doet het. Wij zouden geen Bouterse en Ameerali heten als wij het niet deden. In feite denk ik dat het nog in deze periode wel zal worden afgerond", zei de president vandaag op vragen van journalisten.

VHP-voorzitter Chan Santokhi maakte op een massameeting zaterdagavond gewag van de op handen zijnde splitsing van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Hij zei dat dit in 'duistere kamers' gebeurt, zonder dat er mededelingen worden gedaan aan het volk. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zei aan Starnieuws dat er niks geheimzinnigs is aan het scheiden van de opwekking en de distributie van energie. Hok zei niet te verwachten dat het voor de verkiezingen gerealiseerd zal worden. Volgens de president is het wel mogelijk om in deze regeerperiode de zaak af te ronden. Hij deelde mee dat vicepresident Robert Ameerali deze operatie draait.

Bouterse zei dat een schone, nieuwe NV kan worden opgericht om de opwekking van energie ter hand te nemen. "Dit zeker met het oog op straks de toelevering van Afobakka, omdat ik denk dat EBS uit zijn voegen gegroeid is", merkte de president op. Hij zei dat het een gedurfde stap is, waarbij een hoop technische en juridische zaken aan te pas komen. Nu de NV opgericht is, is het volgens Bouterse uitkijken naar een goede directeur en een raad van commissarissen. Met de coalitie zal worden nagegaan wie de beste capaciteiten heeft.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April