Chotkhan lijstduwer Wanica: NDP komt groots binnen
20 Apr 2015, 06:02
foto
Vijay Chotkhan is de lijstduwer van de NDP in Wanica. Hij is ervan overtuigd dat hij een zetel kan binnenhalen. (Foto: René Gompers)


Jurist Vijay Chotkhan is kandidaat voor de NDP in Wanica. Hij staat op plaats nummer zeven. Lijstduwer Chotkhan neemt zijn taak heel serieus. “We willen dat de NDP groots binnenkomt. Dat is mijn doel, daar zet ik mij voor in. Ik krijg alle ruimte van de partij om te werken voor het volk", zegt hij aan Starnieuws. Chotkan doet voor het eerst aan de verkiezingen mee.

Chotkan is tien jaar getrouwd, heeft twee dochters, en is adviseur op het ministerie van Openbare Werken. Hij is ook de coördinator van ‘de grondpapieren in Wanica’. Dit district heeft het hoogste aantal aanvragen voor grond. Behalve de grondenkwestie houdt Chotkan zich ook bezig met de infrastructurele werken in het district. “Ik ga voor ontwikkeling, voor innovatie, voor de gemeenschap, voor alles wat de mens nodig heeft om zich te ontwikkelen”, geeft de DNA-kandidaat aan. Ik maak gebruik van alle mogelijkheden die mij geboden zijn om een bijdrage te leveren.”

Chotkan trekt zich niets aan van de kritiek op het beleid van de regering. “Ik heb daar geen tijd voor. Ik speel op de bal en niet op de man. Maar als er mensen zijn die idealen op na houden die niet stroken met het algemeen belang ga ik me stem wel laten horen”,zegt Chotkan. “Maar ik heb geen tijd daarvoor, en omdat ik er geen aandacht aan schenk kan ik doelgericht blijven. Dat is werken voor de gemeenschap, voor die mensen die ervoor gaan zorgen dat wij straks binnenkomen. Het gaat goed in Wanica.”

Chotkan is in 1998 begonnen aan zijn politieke carrière. In 2012 is hij van de VHP overgestapt naar de NDP. “We gaan voor nog vijf omdat we wat er in de afgelopen tijd is opgebouwd en de achterstand die is ingehaald, niet zo kunnen laten. Het moet voortgezet worden”, stelt Chotkan. “Dat wordt hard werken maar alleen zo kun je de ontwikkeling in dit land garanderen.” De lijstduwer is er van overtuigd dat hij een zetel binnenhaalt. “Het gaat om hard werken, om de juiste dingen op het juiste tijdstip te doen. Ik ben een harde werker, een dienaar van de gemeenschap. Ik heb het volste vertrouwen dat ik binnenkom.”

René Gompers
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April