Warsodikromo legt accent op kinderen met een beperking
19 Apr 2015, 15:02
foto
Jenny Warsodikromo, lijsttrekker NDP in Commewijne


Jenny Warsodikromo, lijsttrekker van de NDP in Commewijne, wil zich vooral richten op kinderen met een handicap. “Er is tot nu toe geen tehuis voor deze kinderen en daar wil ik verandering in brengen. Er is wel al een hectare grond ter beschikking gesteld te Montressor door het ministerie van RGB. Er was ook al een stichting bezig met het voorbereidend werk, maar ik wil ervoor zorgen dat het in de nieuwe regeerperiode officieel van de grond komt", zegt Warsodikromo, die voor nog een termijn gaat.

Warsodikromo wil zich ook sterk maken voor een woningbouwproject in Commewijne. ”Elk gezin verdient een dak boven zijn hoofd. Er is genoeg grond in Commewijne, dus het zou niet onmogelijk moeten zijn om eenieder van een bouwkavel te voorzien. Een andere aangelegenheid is de hele kleintjes. Er is helemaal geen overheidscrèche te Commewijne. De meeste kleintjes blijven met oma of opa thuis. Er zijn wel particuliere oppashuizen en peuterscholen. Het opzetten van twee overheidscrèches zal financieel heel veel ouders helpen". Nog een bejaardentehuis in het district, maar dan in de omgeving Tamanredjo.

Periode als parlementariër
Op de vraag hoe zij haar periode als parlementariër heeft ervaren, zegt Warsodikromo aan Starnieuws dat zij het als een heel leerrijke periode ziet. ”In het begin was het wel even wennen maar naderhand ging het vlotter. Het werk is niet alleen in het parlement, maar het veldwerk is ook heel belangrijk. Je moet zichtbaar zijn. Een heel mooi moment was de 8.5 km elektriciteitslijn voor de mensen van Macreabo waarvan ik de trekker was samen met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Andere mooie momenten zijn woningbouw te Richellieu, een gezondheidscentrum te Meerzorg dat binnenkort geopend word en een CBB kantoor te Alliance”.

Het grootste probleem dat Warsodikromo steeds weer hoort bij haar huis-aan-huis bezoeken, is het waterprobleem. “Mensen willen hun kraan opendraaien en ook beschikken over schoon drinkwater. In 2011 heb ik steeds gevraagd in het parlement voor een RGB dependance te Commewijne. Onder leiding van minister Steven Relyveld is dat bewerkstelligd. Nu hoeven de mensen niet helemaal naar Paramaribo en dat bespaart heel veel tijd en geld”.

Jenny Warsodikromo die van huis uit leerkracht is, is blij dat de partij haar weer op de lijst geplaatst heeft om het goede werk dat ze verricht heeft af te maken. "Maar uiteindelijk beslist het volk", merkt ze op.

Priscilla Williams
Advertenties