Abdoel: Vijf issues, vijf argumenten voor nog vijf jaar
19 Apr 2015, 00:49
foto
Amzad Abdoel: Ik weet dat het volk ook mij nog vijf jaar geeft. (Foto: René Gompers)


Amzad Abdoel, kandidaat nummer 3 op de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Wanica concentreert zich op vijf issues. Dit heeft hij na evaluatie van de huis-aan-huis campagne en met zijn kerngroep besloten. In samenspraak met eenieder die het veldwerk ondersteunt, heeft hij de meest cruciale vraagstukken waarvoor hij voor de tweede zittingstermijn gaat, vastgesteld.

"Deze issues dienen het algemeen belang én dat van de bewoners van het district Wanica in bijzonder", zegt Adoel aan Starnieuws.
De vijf zaken waarvoor de paarse kandidaat 'nog vijf' wil zijn:
1. Verder inhoud geven aan het huisvestingsfonds. Hiervoor is er al SRD 100 miljoen opgenomen op de begroting van het Ministerie van Financiën. De wet die daarbij hoort om het operationeel te maken, moet nog in orde gemaakt worden. De kandidaat stelt het fonds als prioriteit omdat dit speciaal opgericht zal worden voor de mensen die niet bij de bank terecht kunnen omdat hun inkomen te laag is voor een hypotheek. Het huisvestingsfonds dient ook als een garantie.

2. One stop windows voor behandeling van mensen met diabetes in Wanica. Dit is eerder door Abdoel aangekaart in De Nationale Assemblee. Dit is een must vooral omdat diabetes en hart en vaatziekten tot de top 7 doodsoorzaken behoren in Suriname. Abdoel wijst op het toenemende aantal nierdialysepatiënten.

3. Een dagverblijf voor ouderen en volwassenen met een beperking. "Ik ben heel veel mensen tegengekomen die zich niet dienstbaar kunnen maken aan de maatschappij, omdat ze dag en nacht op hun dierbaren moeten letten. Vaak genoeg willen zij hen niet sturen naar een tehuis. Een dagverblijf is dus ideaal. Dit biedt meer mogelijkheden voor deze groep".

4. Abdoel zou graag meer sportfaciliteiten willen hebben in de ressorten. Houttuin heeft al een mooi sportveld. Nieuwe Grond neemt op 20 april ook zo'n sportveld in gebruik. In de andere ressorten Domburg en Kwatta is zo een sportveld hard nodig. Het stimuleren van het verenigingsleven bij jongeren om te sporten en sportvelden gaan hand in hand, meent de politicus.

5. Het stimuleren van jong ondernemerschap in Wanica. Niet alleen binnen de agrarische sector maar de bouwsector, de dienstverlening enz. Wanica is na Paramaribo het dichtstbevolkte district.

Door deze vijf zaken te realiseren, zullen het woongenot en de kwaliteit van het leven van de bewoners behoorlijk toenemen. "Al die issues zijn uitgewerkt en ook hoe wij deze kunnen realiseren. Er zijn verschillende mogelijkheden bekeken. Ik geloof erin dat deze projecten zeker gedragen worden bij de lokale bevolking van mijn district", stelt Abdoel.

De politicus is ervan overtuigd dat hij nog vijf jaar krijgt, net als zijn partij, om weer het land te mogen regeren. Hij heeft hier ook vijf redenen voor:
1. Ik ben een van de leden die bijna nooit verzuimde 2. Altijd actief geparticipeerd heeft in De Nationale Assemblee 3. Lid was van de meeste commissies van de DNA (5 vaste commissies en commissie staatsuitgaven) 4. Een wezenlijke bijdrage heb geleverd aan het tot stand komen van een aantal belangrijke wetten en 5. Een goede debater ben en altijd waar nodig mijn stem laat horen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April