DOE enige zonder kleerscheuren in Wanica
17 Apr 2015, 16:15
foto
De openbare zitting van het hoofdstembureau Wanica. (Foto: Raoul Lith)


Democratie in Ontwikkeling en Eenheid (DOE) is de enige partij in Wanica die een lijst heeft ingediend, waar er geen kandidaten zijn geschrapt. "We zijn blij dat al onze lijsten in één keer zijn goedgekeurd door het hoofdstembureau. We gaan nu met volle kracht vooruit in Wanica", zegt Gloria Lie Kwie Sjoe, lijsttrekker van DOE in het district aan Starnieuws.

De voorzitter van het hoofdstembureau, Roline Samsoedien, deelde mee dat twee kandidaten van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU) voor De Nationale Assemblee (DNA) van de lijst zijn geschrapt. Volgens het hoofdstembureau staan Roella Muntslag en Clayman de Bies nog geen twee jaren in het district ingeschreven. Ook Nancy Starke heeft als ressortraadslid kandidaat de lijst van de partij niet gehaald. Starke komt ook voor op de lijst in Koewarasan van de partij Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS).

A Nyun Combinatie (ANC) is de partij waar de meeste namen zijn doorgehaald. Het hoofdstembureau heeft op het niveau van ressortraad (rr) 16 namen moeten schrappen en twee voor de districtsraad. Volgens de voorzitter van het hoofdstembureau heeft de ANC bij de indiening geen onderliggende stukken van de kandidaten overgelegd.

Bij de NDP kwam een schaduwkandidaat ook voor op de lijst van Mega Front.

Op de lijst van V7 worden twee rr-schaduwkandidaten (Renuska Barhoe) van het ressort Domburg en (Prevish Sitaram) Saramacapolder geschrapt. Volgens het hoofdstembureau zullen deze kandidaten op de verkiezingsdag de leeftijd van 21 jaar niet bereikt hebben. Een derde rr-kandidaat van de V7 (Stanley Kartoredjo) van Koewarasan komt ook voor op de lijst van de Alternatieve Combinatie (AC).


Ook werd bekend dat een van de rr-kandidaten van PING in Houttuin niet gaat meedoen, omdat zij ook geen 21 jaar is op de verkiezingsdag. Voor de Mega Front zijn twee rr-kandidaten afgevoerd, omdat zij ook als schaduw- en rr-kandidaat op andere lijsten voorkomen. Vanwege ontbrekende onderliggende stukken heeft Mega Front geen schaduwkandidaten in Wanica. Samsoedien geeft aan dat partijen nu in beroep kunnen gaan bij de president.

Raoul Lith
Advertenties