Geschrapte kandidaat: ABOP wordt uit race gehouden
17 Apr 2015, 15:34
foto
Avinash Hira, kandidaat van ABOP/A Combinatie, is geschrapt van de kandidatenlijst van Saramacca.


Avinash Hira vindt dat ABOP opzettelijk uit de verkiezingsrace wordt weggewerkt. Hij is als DNA-kandidaat opgebracht op de lijst van Alternatieve Combinatie/ABOP in Saramacca. Hij is van de lijst geschrapt door het hoofdstembureau. Hij zou nog geen twee jaar in het district ingeschreven staan. De documenten die het tegendeel aantonen, zijn steevast geweigerd door het hoofdstembureau, deelt Hira mee aan Starnieuws.

De kandidaten van KTPI en PDO zijn toegelaten. Zij vormen samen met ABOP de Alternatieve Combinatie (AC). “Ik heb een ‘historisch uittreksel’ gehaald bij CBB. Daarop staat dat ik sinds 1988 in Saramacca ben ingeschreven”, geeft Hira aan. De inspectie heeft ook meegedeeld dat men met dit uittreksel moet werken. Maar men weigert. Hoe komen ze erbij dat ik pas in 2013 ben ingeschreven? Dit kan niet. Ik heb in 2005 gewoon gestemd. Dit is onmogelijk.”

Hira laat uittreksels zien van het hoofdkantoor CBB zien. Op twee stukken is vermeld dat hij in 2013 in Saramacca is ingeschreven. Op een ander stuk staat hij sinds 1988 is ingeschreven in het district. “Dit lijkt wel een zet”, merkt Hira op. “Misschien is de NDP bang voor ons. Want in Coronie en Saramacca zijn we echt sterk. Waarom heeft het hoofdstembureau op de dag van de indiening dit niet doorgegeven, waarom hebben ze gewacht tot vandaag? Ik hoop dat het gewoon een foutje van het hoofdstembureau is.” In Coronie is de hele DNA-lijst van de ABOP geschrapt. Het bestuur van ABOP gaat in beroep bij de president", zegt Hira.

René Gompers

U kunt de uittreksels hier downloaden.
pdf-icon.gif Nationaliteitsverklaring.jpg     pdf-icon.gif uttreksel_1.jpg                
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April