DRS feilloos door toetsing kiesdistrict 1
17 Apr 2015, 14:37
foto
Voorzitter van het hoofdstembureau in kiesdistrict 1, Jerry Miranda, tijdens de openbare zitting. (Foto: René Gompers)


In Paramaribo zijn bij haast alle partijen kandidaten geschrapt van de lijsten voor districtsraadslid (dr) en ressortraadslid (rr). Alleen de partij van Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) is ‘feilloos’ door de toetsing van het hoofdstembureau in kiesdistrict 1 gekomen. Al de elf partijen en combinaties mogen meedoen aan de verkiezingen op 25 mei.

AC, ANC, APS, DOE, Mega Front, NDP, NOP, Palu en V7 zullen het met minder dr- en rr-kandidaten moeten doen. Van Mega Front zijn de meeste kandidaten geschrapt, namelijk 29, waaronder een DNA-kandidaat. Van AC zijn 22 van de lijst en ANC 13. Bij APS is een DNA-kandidaat van de lijst verwijderd. Die persoon had twee namen. PING gaat zonder dr- en rr-kandidaten de verkiezingen in. De partij van Ramsoender Jhauw heeft alleen een DNA-kandidatenlijst ingediend, de andere lijsten waren ze vergeten. Bij DRS is alles in orde.

Aan de hand van de wetten en regels zijn er tientallen kandidaten geschrapt van de rr- en dr-lijsten. Sommige namen kwamen op meerdere lijsten voor. Van een deel van de kandidaten waren de stukken niet in orde, in andere gevallen waren de stukken wel in orde, maar kwamen de mensen niet voor op de lijsten. Personen die ‘de stemgerechtigde leeftijd op de dag van het stemmen’ nog niet zullen hebben bereikt, zijn ook geschrapt.


René Gompers
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April