Geen uitvallers in Para
17 Apr 2015, 18:00
foto
Vertegenwoordigers van politieke partijen tijdens de openbare zitting in Para. (Foto: BIC Para)


Alle negen partijen die zich hebben ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei in kiesdistrict 8, Para, zijn erdoor. Er zijn ook geen kandidaten geschrapt, zegt voorzitter van het hoofdstembureau in het district, districtscommissaris (dc) John de la Fuente, aan Starnieuws.

De dc informeert dat alle partijen een luisterend oor hadden voor de rapportages. “De politieke partijen hebben allemaal ingespeeld op de kleine schoonheidsfoutjes en deze zijn keurig afgewikkeld. We hebben ons gehouden aan de richtlijnen en de negen politieke partijen die geregistreerd staan voor Para hebben geen al zodanige gebreken gekend, waardoor zij geschrapt zouden worden van de lijst.”

De meeste politieke partijen hadden geen vragen over de Openbare zitting, maar over hoe het zal zijn vanaf nu naar de verkiezingen toe. De voorzitter merkt op dat hij een goede voorbereiding naar de indiening van de lijsten toe heeft gehad. Hij heeft vergaderd met de deelnemende partijen en zaken zijn “keurig” uitgelegd.

Zelf vindt hij dat anno 2015 Suriname stappen vooruit is gegaan. De moderne technologie helpt veel. Met een druk op de knop kan allerhande informatie worden verstuurd en ontvangen. ICT en de ontwikkeling van de technologie helpt heel wat, zegt De La Fuente. Waar er vroeger gebruik werd gemaakt van een bode, worden zaken nu binnen ‘no time’ afgewikkeld. De partijen die zullen strijden in het kiesdistrict Para voor de drie zetel(s) zijn: APS, NOP, NDP, ANC, AC, DOE, Mega Front, V7 en PING.


Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April