Agenten gehoord in misdrijfzaak
17 Apr 2015, 22:33
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft twee agenten in een misdrijfzaak gehoord op de rechtszitting. Sommige verklaringen van de agenten kwamen niet met elkaar overeen. De rechter en de aanklager stelden vragen over de aanhouding van de verdachte Michel V.

Een agent verklaarde dat station Albina hen telefonisch informatie doorspeelde over de verdachte en het voertuig waarmee hij van Albina richting Paramaribo reed. Zij kregen het kentekennummer van het voertuig ook mee en gingen uit op onderzoek.

Op een gegeven moment werd de verdachte gesignaleerd. Hij werd gesommeerd om te stoppen, maar gaf hieraan geen gehoor. Vervolgens werd hij klemgereden. De agent zag dat de verdachte een zwarte zak met iets erin weggooide. Hij stelde een plaatselijk onderzoek in en trof in de zak een mobiele telefoon aan die geen simkaart had. Michel V. beweerde dat hij nooit iets heeft weggegooid. Uit het proces-verbaal blijkt dat de mobiele telefoon van diefstal afkomstig was en daarom is weggegooid. De getuige merkte op dat hij dat gedeelte niet heeft toegevoegd, omdat hij de verdachte niet had ondervraagd over het gevonden toestel.

Hij legde uit dat post Albina de zaak had en dat hij en zijn collega slechts ondersteuning hebben geboden bij de aanhouding. Nadat de verdachte was gefouilleerd, is er ook een toestel in zijn broekzak aangetroffen.
De tweede agent zei dat er eerst een ander voertuig van hetzelfde merk werd achtervolgd. Hiermee werd de eerste getuige, zijn collega, geconfronteerd. Hij zei dat het niet zo was, omdat de informatie erg specifiek was en dat zij ook het kentekennummer hadden. Daarnaast hadden zij de naam van de verdachte en kenden hem ook.

Wijnhard merkte op dat een vrouw een taxi had gehuurd om van Albina naar Paramaribo te gaan, toen het misdrijf plaatsvond. Zij kende de verdachte helemaal niet en wist niet eens hoe hij heet. “Hoe kwamen jullie aan de persoonlijke gegevens van de verdachte?”, vroeg Wijnhard. De getuige zei dat zij alle gegevens van collega’s van het station Albina hadden gehad en dat zij slechts de aanhouding van de verdachte hebben verricht. Op 7 mei wil de rechter nog een getuige in deze zaak horen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April