Zes partijen en combinaties doen mee in kiesdistrict 5
17 Apr 2015, 13:00
foto
Bij de openbare zitting van het hoofdstembureau in kiesdistrict 5 is bekendgemaakt dat PING niet heeft voldaan aan de gestelde eisen. (Foto: Leroy Troon)


In kiesdistrict 5, Saramacca, heeft het hoofdstembureau vanmorgen beslist dat zes partijen en combinaties meedoen aan de verkiezingen van 25 mei. De ingediende lijsten zijn beoordeeld op geldigheid en handhaving van kandidaten. De Alternatieve Combinatie (AC), PALU, NDP, V7, DOE en Mega Front mogen meedoen in kiesdistrict 5. PING die zich ook had ingeschreven heeft zich niet gehouden aan de verplichtingen ondanks alle ruimte die de partij was geboden. Vanuit de zaal zijn vanmorgen ook vragen gesteld over PING, maar er was geen vertegenwoordiger van deze partij aanwezig.

Van alle deelnemende partijen zijn kandidaten van de lijst geschrapt op basis van dubbele kandidaatstelling (2), meer kandidaten dan zetels (6), geen passief kiesrecht (5), bescheiden ontbreekt (9), intrekking bewilliging (1) en woont nog geen twee jaar in het district (DNA 1). Kandidaat Santhkoemaar Debi Tewari kwam maar liefst op drie lijsten voor. Voor Mega Front als DNA-kandidaat, voor DOE en NDP als kandidaat ressortraadslid (rr). Op de lijst van Mega Front had Debi Tewari zijn bewilliging op eigen verzoek ingetrokken.

Van AC zijn acht kandidaten geschrapt, onder wie de DNA-kandidaat van de partij, Avinash Pravish Hira. Hij woont nog geen twee jaar in het district. Van de PALU is rr-kandidaat Manoodjkoemar Sadhoe geschrapt van de lijst op basis van dubbele kandidaatstelling. Sadhoe stond ook op de lijst van V7 als kandidaat plaatsvervangend rr-lid. Van de NDP zijn vijf kandidaten van de lijst gehaald en van de V7 Combinatie drie. DOE ziet vier van zijn kandidaten sneuvelen en Mega Front zes.

Het hoofdstembureau van Saramacca dat wordt voorgezeten door districtscommissaris Laksminarain Doebay merkte op dat NDP de organisatie met de grootste aanhang was tegenover PING met de kleinste. De meest ordelijke lijsten en documenten waren van de V7 Combinatie tegenover de meest wanordelijke lijsten en documenten van Mega Front. Vandaag zijn tijdens openbare zittingen in alle kiesdistricten de geldigheid van de lijsten en de handhaving van kandidaten bekendgemaakt.
Advertenties