COL houdt vast aan algemene loonronde
18 Apr 2015, 02:44
foto
COL-voorzitter Hugo Blanker


Het hoofdbestuur van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) blijft zich inzetten voor een algemene loonronde die terugwerkt naar 1 januari 2014. In een verklaring zegt de COL dat zij elke medewerker in welke overheidssector dan ook een verbeterd inkomen gunt. “Dat is een noodzakelijkheid.”

De confederatie schrijft: “Evenwel dient de regering ook hier met voortvarendheid te werken aan het inlopen van de achterstand bij onder andere de crèches, de douane en enkele dienstonderdelen bij Milieubeheer en andere groepen, die daarvoor in aanmerking komen.” Voor de COL blijft het principe van back pay tot 1 januari 2008 overeind staan.

In een memorandum in 2009 hebben de voorzitters van de CLO, Politiebond, de Bond van Leraren, Fols en de Brandweerbond groen licht gegeven voor de uitvoering van wat bekend is als Fiso. “...het hoofddoel van de nieuwe beloningsstructuur (Fiso) is nog steeds de ontstane onevenwichtigheden in de bezoldigingen van de landsdienaren en de met hen gelijkgestelden in evenwicht te brengen,” staat in het memorandum.

Zolang de regering er rekening mee houdt dat met de beoogde grondslagen bij invoering van Fiso er een samenhang is tussen salarissen van de verschillende groepen landsdienaren en de met hen gelijkgestelden is er voor de COL niets aan de hand. Zij wijst erop dat bepaalde groepen een voorsprong hebben gehad en nu hun functiebeschrijvingen hebben en hun waarderingen behoorlijk in orde zijn gemaakt. “Ook hier is er niets verkeerds mee. Gewaakt moet worden voor toepassing van verdeel en heers en/of aanzetten hiertoe.” De COL herhaalt haar benadering om bij de algemene loonronde een schema overeen te komen, om zodoende het inflatie effect te minimaliseren, dan wel uit te sluiten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April