Bouw dijk Domburg begint op 13 mei
17 Apr 2015, 06:10
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken. (Foto: René Gompers)


Op 13 mei begint de bouw van de oeververdediging bij Domburg in het district Wanica. Dit heeft de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, donderdag te Domburg aangekondigd. Met de aanleg van de dijk te Weg naar Zee zal, als alles goed zit, in het najaar van 2016 begonnen worden, meldt Parmessar. De bewindsman deed de mededeling voordat hij het officiële startsein gaf voor de asfaltering van de Mahadjan Ram Adhinweg.

Parmessar heeft, met behulp van een technician, met het verplaatsen van een paar kubieke meters zand met een graafmachine, de eerste handeling gepleegd van de werkzaamheden. Er wordt al veel gedaan in Wanica, merkt Parmessar op. De infrastructuur is aangepakt, waternetwerken en de afvoer hebben veel aandacht gekregen. “Maar we weten dat de oeververdediging een heet hangijzer is in Domburg. Het contract is al getekend en het voorwerk is al gedaan”, deelde Parmessar mee. “De fysieke werkzaamheden beginnen op 13 mei. Wij gaan dan de damwanden heien. Houdt u 13 mei vrij.”

Ook te Weg naar Zee heeft men te maken met het stijgende waterpeil. Parmessar merkte op dat menselijk handelen mede oorzaak is van de problemen die men daar ondervind. “Men heeft het gebied van de mangrove ontdaan en dammen doorgestoken. “Eigenlijk heeft men op sommige plekken de zee zelf uitgenodigd en de zee is van harte op de uitnodiging ingegaan.” De bewindsman deelt mee dat er al gecommuniceerd wordt met de Islamic Development Bank over de financiering van de structurele oeververdediging. “We hopen dat we de boardmeeting van de bank in juni kunnen halen om de andere stappen te kunnen doen. Als alles goed zit zullen we niet later dan het najaar van 2016 beginnen aan de solide dijk te Weg naar Zee.”

René Gompers
Advertenties