Leeflang hekelt verdeeldheid bij huize Ashiana
16 Apr 2015, 22:50
foto


“Ik vind het echt jammer wat er nu gebeurt in Ashiana. Wij hebben ons altijd zo opgesteld om goed te communiceren met eenieder”, zegt Murwin Leeflang, voorzitter van de Ashiana Werknemers Organisatie (ASWO) aan Starnieuws. Leeflang geeft aan dat er woensdag een gesprek is geweest met minister Alice Amafo van Sociale zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) over de huidige situatie bij de bejaardeninstelling.

Een deel van het personeel is sinds afgelopen maandag in beraad. De personeelsleden hebben zich teruggetrokken uit de ASWO en hebben onder leiding van Ronald Hooghart een nieuwe bond opgericht. “Het is echt jammer wanneer iemand met zoveel ervaring in het vakbewegingsgebeuren overgaat tot zo een daad. Hij weet duidelijk dat hij een situatie gaat creëren waarbij er sprake zal zijn van ‘stiefbonden’. En hierbij weet de werkgever dan niet met wie ze moet praten. Het is de afgelopen periode al voorgekomen”, merkt Leeflang op. Hij legt uit dat in plaats van samen te werken, de andere groep kiest voor verder splitsen. De bond onder leiding van Hooghart heeft vrijdag een afspraak met de Sozavo-minister.

Volgens Leeflang wordt Hooghart ontvangen, omdat hij een brief heeft geschreven. “Wij vertegenwoordigen het personeel, wij zijn dus gesprekspartner van de minister”, legt hij uit. De ASWO-voorzitter meent dat de groep van Hooghart geen rechtspersoonlijkheid heeft en middels deze actie de minister onder druk probeert te zetten om erkenning. “Dit is alvast een valse start, het gaat niet om erkenning want de seniore burgers worden hier ook de dupe van”, stelt Leeflang.

Het personeel is al een poos ontevreden. Zij vraagt een verhoging van de salarissen, vervoerstoelage en kledinggeld. De rechtszaak tegen de Staat, die aanhangig werd gemaakt door de bond van Leeflang, is uitgesteld tot augustus.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April