Overheid praat binnenkort over herwaardering leerkrachten
16 Apr 2015, 20:00
foto
Zowel Fols-president Marcellino Nerkust als BvL-voorzitter Wilgo Valies kijken uit naar herwaardering voor hun leden.


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) en de Bond van Leraren (BvL) krijgen later deze week antwoord van minister Edmund Leiles van Binnenlandse Zaken, over de herwaardering van onderwijsgevenden. Deze mededeling deed de bewindsman onlangs schriftelijk aan beide bondsbesturen.

Aan Starnieuws zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies uit te kijken naar het eerstvolgende overlegmoment om te komen tot positieverbetering van de groep. “We hebben afspraken met de regering en verwachten positief resultaat”, zegt Valies.
Maandag 20 april beginnen de basis- en voj scholen, na de Paasvakantie, met de les terwijl de middelbare scholen twee dagen later aanvangen. Ongeacht het resultaat komen de leraren verenigd in de BvL mogelijk op vrijdag 24 april in vergadering bijeen, zegt Valies.

Net als de BvL-voorzitter kijkt ook Fols-president Marcellino Nerkust uit naar de vervolgbesprekingen. De vakbondsleiders verwachten dat deze kwestie nog vóór de verkiezingen van 25 mei wordt opgelost. Al langer dan twee jaar pleiten de onderwijsbonden voor herwaardering van de leerkrachten.
Advertenties