CFU-clubkampioenschap: IMT verliest van Alpha uit Guyana
16 Apr 2015, 01:08
Yves Vlijter probeert hier langs een speler van Alpha United te gaan. (Foto: Ala-D Media)

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft de eerste wedstrijd in de Caribbean Football Union (CFU) clubkampioenschappen met 3-0 verloren. In het Providence Stadium in Georgetown, Guyana verloor de landskampioen van de Guyanese kampioen Alpha United.

Beide ploegen zijn aftastend het spel begonnen. Er werd weinig ruimte geboden en speelde IMT gedisciplineerd. Echter was het Alpha die doorzette. De Guyanezen namen het middenveld over, waardoor IMT terugzakte in de verdediging. Overigens werd er ook niet goed afgedekt, waardoor de druk op de verdediging werd opgevoerd. Een voorzet langs de verdediging van Inter bracht Daniel Wilson oog in oog met doelman Obrendo Huiswoud. Wilson was feilloos in de 31e minuut 1-0. Gaandeweg de eerste helft herstelde het team van Suriname zich. Romano Holtuin werd even gevaarlijk, maar tot scoren kwam hij niet.

Beide ploegen kwamen in de tweede helft zelfverzekerd het veld op. De verwachting was dat IMT met de gelijkmaker zou komen. Alpha ging voor het uitbouwen van de voorsprong. Romano Stekkel wist met een snelle vrije trap de bal met een halve volley nog goed af te vuren. Hij kreeg doelman Ronson Williams van Alpha United op zijn weg.
Alpha drukte weer door. De aanvallen bleven komen vanuit rechts, waar Huiswoud tot tweemaal toe redding moest brengen. De bal werd onvoldoende afgewerkt en kwam op het hoofd van Gregory Richardson terecht. Hij kopte heel makkelijk de 2-0 binnen.

Met de wissels van Kareem Kwasie en Xaviero Gazon kwam er meer vaart in het spel. IMT bleef kansen creëren, maar tot doelpunten kwam het niet. De verdediging faalde dit keer weer op rechts, waar Kithson Bain alleen vrij stond en de bal buiten bereik van Huiswoud kogelde 3-0.
De kans dat Inter de volgende ronde haalt is heel klein. In deze groep zit nog de profclub uit Trinidad Centraal FC. IMT komt vrijdag om 17.00 u Surinaamse tijd uit tegen deze ploeg. Slechts de poulewinnaar gaat over. De laatste groepswedstrijd wordt zondag gespeeld.