Bewoners Saramacca stemmen niet tevergeefs op PL
12 Apr 2015, 20:00
foto
Vertegenwoordigers van de V7-partijen tijdens de gisteren gehouden ressortvergadering van de PL te Tijgerkreek.


Bewoners van Saramacca die in 2010 op de Pertjajah Luhur (PL) hebben gestemd, hebben dit niet tevergeefs gedaan. Immers, is het de partij gelukt om vele sociale projecten te voltooien in dit district. Behalve dat er een terrein is geschonken voor de onlangs geopende middelbare school te Maho, hebben structuren van de PL ook gezamenlijk de schutting van de school geschilderd.

Dit zei Diepakkoemar Chitan, PL-parlementariër die opnieuw als kandidaat is voorgedragen, gisteravond tijdens een ressortvergadering van de partij te Tijgerkreek. Chitan staat op de V7-lijst op de tweede plek. Hij kaartte aan hoe belangrijk onderwijs is voor de partij, getuige het feit dat elk jaar weer de best geslaagde VOJ-leerlingen van Saramacca een fiets en laptop hebben mogen ontvangen. De partij wil hiermee de leerprestaties van scholieren helpen stimuleren. Diverse klassen hebben ook ondersteuning gekregen om een educatieve reis naar Paramaribo te maken, waarbij ook De Nationale Assemblee is bezocht. De jongeren hebben op deze manier kennis kunnen maken met het parlement.

Aandachtspunten
Chitan zei dat de partij beseft hoe belangrijk ontspanning is, reden waarom voor een lagere school in Saramacca een speeltuin is bewerkstelligd. Beweging en gymnastiek leveren een grote bijdrage aan een goede gezondheid, stelde de parlementariër. De partij heeft gezorgd voor betere parkeerplaatsen bij het gezondheidscentrum te Kampong Baroe. Daarnaast zal de PL zich ervoor beijveren om een bejaardencentrum in dit district op te zetten. Chitan riep de goed opgekomen aanwezigen op om op 25 mei 2015 op V7 te stemmen, zodat deze sociale projecten gecontinueerd kunnen worden.

De V7-kandidaat heeft aangekondigd zich ook te zullen inzetten om een vast tarief voor landbouwers te bewerkstelligen, zodat zij ook zekerheid hebben over hoeveel zij kunnen verdienen als ze een bepaalde hoeveelheid planten. Hij wil de boeren de garantie kunnen geven dat zij op een vooraf vastgesteld tarief kunnen rekenen, nog voordat zij beginnen te planten. Tot nu toe is het zo dat boeren pas na hun oogst te horen krijgen hoeveel zij voor hun product kunnen krijgen. Soms blijkt die prijs veel lager te liggen dan de kosten die zij hebben gemaakt om te planten, onderhouden en oogsten. Daar moet volgens Chitan een eind aan komen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March