Extra instructies AVD voor politieke partijen en hotspots
02 Apr 2015, 01:00
foto


De politieke partijen en de verschillende hotspot-houders hebben extra instructies gekregen voor de Avond Vierdaagse (AVD). Momenteel staan 6000 deelnemers geregistreerd. De politieke partijen hebben de meeste deelnemers en dit jaar zijn er achttien hotspots.

De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Oliviera, deelt mee dat er politieke partijen zijn met een groot aantal deelnemers. Op de hotspots is het niet toegestaan om lange shows weg te geven. Dit kan voor stagnatie zorgen. Het afgelopen jaar waren er vier hotspots en nu achttien. “Dit jaar zijn er ook interne maatregelen getroffen”, zegt de BVSS-voorzitter. Hij geeft aan dat het pilot fietsen project en de eerste steenlegging voor het wandel- en trimparkoers verschoven is. “Deze activiteiten zouden ook voor stagnatie zorgen en dit jaar worden ook de openingstoespraken ingekort”, zegt Oliviera.

“De BVSS kent haar verantwoordelijkheid en daarom zijn er extra maatregelen getroffen. Wie zich niet om uiterlijk drie uur aanmeldt, mag niet meer meelopen”, benadrukt Olivieira. Uiterlijk half zes moeten alle groepen zijn vertrokken. Er wordt door de organisatie een beroep gedaan op het publiek om niet negatief te reageren op vooral de politieke partijen. “Er zijn ook afspraken gemaakt met de politieke partijen om niet in te gaan om negatieve zaken”, zegt Oliviera. Het thema van de AVD dit jaar is: ‘Gebalanceerd eten, drinken en bewegen is de sleutel van het leven’. De AVD begint op 8 april.

Adagracia Pawiro
Advertenties