Staatsolie stort geld padie-export Venezuela bij CBvS
02 Apr 2015, 00:00
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


De leden van de Vereniging van Rijst Exporteurs (VRE) zullen via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) worden betaald voor export van padie naar Venezuela. Minister Soeresh Algoe heeft tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het geld op een rekening van zijn departement op de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal worden gestort door Staatsolie.

De Petro Caribe overeenkomst is gesloten tussen Suriname en Venezuela in 2005. In 2011 is afgesproken dat brandstof vanuit Suriname door Staatsolie wordt geïmporteerd. Een van de zaken die ook opgenomen is in het contract is dat ook padie naar Venezuela geëxporteerd wordt.

De export van 30.000 ton padie is intussen gaande. Staatsolie zal het geld dat Venezuela moet betalen voor de padie die geleverd wordt, overmaken op een LVV-rekening bij de CBvS. Dat geld is bestemd voor het uitbetalen van de exporteurs. Algoe deelde mee dat vorig jaar een onderhoud was over de export naar Venezuela met de VRE. Deze organisatie zei geen belangstelling te hebben om de export te verzorgen. De minister overhandigde het dossier met de afspraken die gemaakt zijn met Venezuela aan De Nationale Assemblee.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April