Suriname sterk vertegenwoordigd op Barbados
02 Apr 2015, 03:00
foto


Suriname doet met acht top jeugdschakers mee aan de 4e editie van de Carifta Chess Games. Dit toernooi wordt van 2 tot en met 7 april gehouden op Barbados. Heel wat sterke jeugdschakers uit de regio participeren aan dit jaarlijks terugkerend schaakevenement. Tijdens de vorige editie in Martinique deden er twee Surinaamse schakers mee.

Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe is dit jaar wederom van de partij. Hij deed in 2012 tijdens de 1e editie in Trinidad en Tobago als 14-jarige mee en eindigde toen op de tweede plek in de u-20 klasse. Tjong Tjin Joe zal samen met dameskampioen Reyna Frijde in de u-20 klasse uitkomen.

Catherine Kaslan, de jongste titelhouder van Suriname, doet samen met haar zusters Alexandra en Victoria ook mee aan het toernooi. Catherine zal meedoen in de damessectie van de u-12 klasse, terwijl Alessandro Bronne van schaakvereniging Rukhmania in de opensectie van deze klasse uitkomt. Anviti Adhin en Cedric Prade, clubgenoten van de familie Kaslan, zullen Suriname in de u-16 klasse vertegenwoordigen op dit toernooi.

Vishay Hardwarsing
Advertenties