RBC verkoopt Surinaamse afdeling met verlies
01 Apr 2015, 20:30
foto


Bij de overname transactie van RBC Royal Bank Suriname NV door RBL, zal de Canadese verkoper een verlies van bijkans US$ 18,2 miljoen lijden. Het verlies is zowel voor als na afdracht van de belastingen.
In een verklaring over de overname zegt de RBC Royal Bank of Canada dat het verlies is gebaseerd op huidige ramingen en dat dit terug te zien zal zijn in de resultaten over het tweede kwartaal eind april. De cijfers over het tweede kwartaal zal RBC op 28 mei presenteren.

Hoewel de financiële voorwaarden van de transactie niet zijn bekendgemaakt, weerspiegelt de aankoopprijs de boekwaarde van RBC Suriname, schrijft de Canadese bankeigenaar. Eerder is gezegd dat het overnamebedrag ongeveer US$ 39,8 miljoen bedraagt. De transactie zal volgens de eigenaar geen materieel effect hebben op zijn gewone aandelen. RBC Royal Bank of Canada is één van de grootste banken ter wereld op basis van marktkapitalisatie. Behalve in Canada en de VS is deze gerenommeerde bank actief in 39 andere landen.

RBC Canada is al geruime tijd bezig een aantal van haar kleine activiteiten in het Caribisch Gebied af te bouwen. Begin vorig jaar heeft zij haar Jamaicaanse operaties ook van de hand gedaan. Sagicor Group Jamaica heeft de vestiging in Kingston overgenomen. In november kondigde RBC Canada aan dat zij haar internationale overvloedige klanten management business in het Caribisch Gebied zou afstoten.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April