Financiële positie STVS baart personeel zorgen
01 Apr 2015, 13:00
foto


Het is de directie van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) gelukt om aan de salaris eis van haar personeel te voldoen. Het personeel had tot middernacht een ultimatum gesteld om de salarissen over te maken. Ondanks het personeel nu kan beschikken over zijn tegoeden, blijft hij bezorgd over de financiële positie van het bedrijf.

Die bezorgdheid is ook geuit tijdens de algemene ledenvergadering (alv) vanmorgen. Volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang blijft de behoefte aan een gesprek tussen de directie en de bond. "Het personeel is blij dat de salarissen gestort zijn, maar hij maakt zich zorgen over de financiële positie van de STVS. Tijdens de vergadering hebben de leden ook aangegeven dat de politiek weg moet blijven van het bedrijf. “Het maakt het bedrijf ongezond en zij heeft de meeste uitzendtijd", legt de vakbondsleider uit. Het personeel heeft ook garanties gevraagd dat de salarissen nooit meer zo laat worden gestort. De werksituatie bij het televisiebedrijf is genormaliseerd.

In een gesprek met de directie wil het personeel zijn misnoegen uiten over de gang van zaken. "De directie heeft beloofd dat het gesprek komt", zegt de vakbondsman. Hij benadrukt dat de situatie van de salarissen zich nooit meer mag voordoen. Door de late storting zijn de werknemers in problemen geraakt met de bank. Degenen die bankzaken in orde moesten maken, hebben de gelegenheid gehad om dat te doen en de rest is aan het werk.

Adagracia Pawiro
Advertenties