CBvS: Overname RBC biedt goede perspectieven
01 Apr 2015, 11:15
foto


Voor de Centrale Bank van Suriname (CBvS) biedt de overname van RBC door RBL goede perspectieven voor Suriname. De Republic Bank Limited uit Trinidad en Tobago (RBL) en de RBC Royal Bank Suriname NV hebben vandaag bekendgemaakt dat RBL de Surinaamse afdeling van RBC Royal Bank overneemt.

De Centrale Bank is al enkele weken terug geïnformeerd over de mogelijke overname door een andere financiële instelling. “De bank is positief over de mogelijke overname van de RBC Royal Bank (Suriname) door een andere gerenommeerde bank,” schrijft de monetaire autoriteit in een persbericht. De RBL heeft enorm veel ervaring in andere Caribische landen en zal op basis van haar decennialange kennis en expertise van markten en partnerschappen in staat zijn de Suriname clientèle op adequate manier te bedienen, vindt de CBvS. Zij ziet de aanwezigheid van RBL als een grote toegevoegde waarde voor de financiële sector van het land. De Centrale bankdirecteuren van Suriname en van Trinidad en Tobago hebben al contact met elkaar gehad over de overname.

Namens de CBvS is directeur Ingeborg Geduld-Nijman belast met de begeleiding van het proces van overname. Zij houdt toezicht op het bank- en kredietwezen. Zij zal ervoor waken dat een uitermate zorgvuldig proces wordt doorlopen bij de overname waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle stakeholders.
Advertenties