RBC Suriname verkocht
01 Apr 2015, 10:45
foto


De Trinidadiaanse Republic Bank Limited (RBL) heeft RBC Royal Bank Suriname NV overgenomen voor US$ 39,8 miljoen. De overname overeenkomst is gisteren beklonken. De wettelijke en andere gebruikelijke goedkeuringen van de transactie zullen naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

David Dulal-Whiteway, managing-director van RBL, zegt dat de overname perfect past in de regionale uitbreidingsstrategie van de bankinstelling. Na de transactie zal RBL in acht Caribische gebieden actief zijn. “Als een Caribische gevestigde bank, zijn we altijd op zoek naar kansen in de regio. Suriname's diverse en stabiele economie maakt het een aantrekkelijke investeringsgebied, een markt die we sinds 2012 wilden betreden. We zien deze kans om de derde grootste bank in Suriname over te nemen als een solide instappunt op die markt."

RBC Royal Bank (Suriname) NV heeft landelijk zes kantoren, een vermogen van ongeveer US$ 525 miljoen (per 31 oktober 2014) en een personeelsbestand van 199. Na voltooiing van de transactie zal RBL haar huismerk invoeren in Suriname.
Het hoofd van RBC Caribbean Banking, Rob Johnston, zegt dat na een grondige en zorgvuldige evaluatie van de operaties in Suriname, de leiding heeft geconcludeerd dat de beste oplossing voor de toekomst op lange termijn de verkoop aan een strategische koper is. RBL die ook actief is in Guyana, is de geschiktste koper gebleken voor RBC Royal Bank Suriname NV.
Advertenties