Begroting om 06.34 in recordtempo goedgekeurd
01 Apr 2015, 06:34
foto
De begroting van Binnenlandse Zaken wordt aangenomen met 33 stemmen algemene stemmen. (Foto: René Gompers)


De begroting van 2015 is in een recordtempo behandeld en om 06.34 uur goedgekeurd met 27 vóór 6 tegen. De begroting van Binnenlandse Zaken werd met algemene 33 stemmen goedgekeurd. De marathonvergadering begon dinsdag om 13.30 uur en is doorgegaan tot woensdagmorgen. Een motie van de oppositie, waarin het beleid is afgekeurd, werd verworpen met 6 stemmen vóór en 26 tegen. Nu de begroting is aangenomen, gaat Assembleevoorzitter Jennifer Simons de zittingsperiode van dit college afsluiten. Het verkiezingsreces is ingegaan.

Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider van Nieuw Front, zei dat er veel verval en slecht bestuur te constateren zijn. Om de kiezers een kans voor verandering te geven, is de begroting van Binnenlandse Zaken goedgekeurd door de oppositionele partijen. De rest van de begrotingen is door Nieuw Front, BEP en Pertjajah Luhur verworpen. Carl Breeveld (DOE) plaatste kritische noten en stemde onder protest vóór de begroting. De fractieleiders Ronnie Brunswijk (ABOP) en Ricardo Panka (Mega Combinatie) zeiden tevreden te zijn met de wijze waarop de regering ingegaan is op de vragen.

De behandeling van de begroting voor het dienstjaar 2015 is donderdag aangevangen. De algemene beschouwing en de behandeling van individuele begrotingen zijn samengetrokken. Een paar keren vroegen Assembleeleden van de oppositie om de aanwezigheid van president Desi Bouterse, maar hij is niet verschenen. Minister Michael Miskin van Arbeid heeft zich gespecialiseerd in het oplezen van al de wijzigingen die zijn doorgevoerd door de regering in de verschillende begrotingen. De comptabele regels zijn aangepast voor een efficiënte begroting.

Ministers zijn op diverse vragen niet ingegaan. Er is niet diepgaand ingegaan op de vraagstukken. Sommige ministers zijn niet eens aan het woord gekomen, ook al waren er wel vragen aan hen gesteld. Zo nu en dan liepen de emoties hoog op in het parlement. Voor de grootste commotie zorgde uiteindelijk minister Edward Belfort die ernstige beschuldigingen heeft geuit aan het adres van het Openbaar Ministerie. Volgens de bewindsman zou er niet correct opgetreden zijn tegen een zaak tegen een officier van justitie, waarbij volgens hem duidelijk sprake is van corruptie en fraude.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April