Lovende woorden voor politietoppers Mathoera en Becker
01 Apr 2015, 08:00
foto
Hoofdinspecteur Dennis Becker gaat met pensioen en commissaris Krishna Hussainali-Mathoera gaat de politiek in. (Foto: Raoul Lith)


“Een keer politieman, altijd politieman. Die band zal altijd blijven bestaan. We zullen elkaar altijd blijven ondersteunen. Na bijna veertig jaar zullen we elkaar blijven versterken voor de rest van ons verder leven". Dit zei korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie dinsdag. Politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera gaat uit de actieve politiedienst omdat ze voor een politieke carrière heeft gekozen en hoofdinspecteur Dennis Becker is met pensioen.

Volgens de politiebaas verlaten twee heel gekwalificeerde medewerkers het korps. “We hebben heel veel meegemaakt samen", zei hij. “Maar ik ben wel blij dat ze een nieuwe fase in het leven mogen ingaan.” Commissaris Mathoera heeft twintig jaar op het hoogste niveau gewerkt. Vervanging van zo iemand gaat toch met de nodige pijn gepaard, omdat ervaring belangrijk is. “Als organisatie hebben we de creativiteit en veerkracht om dat gat in te vullen", gaf Tjin Liep Shie aan. Gemiddeld duurt een nieuwe benoeming ongeveer een jaar. Aangezien het bij Mathoera gaat om een directiefunctie, zal er ook gekeken worden buiten de structuur naar mensen met een hoge rang die geschikt zijn.

“Ik wil eenieder die mij gedurende mijn hele loopbaan heeft ondersteund bij deze dankzeggen. Ik heb heel prettig gewerkt met eenieder”, zei Becker, die met veertig dienstjaren afscheid nam van het Korps Politie Suriname (KPS). Becker is sinds voor de onafhankelijkheid van Suriname in dienst van het KPS.

Dankbaarheid
“Ik sta met gemengde gevoelens hier om op dit moment mijn loopbaan bij het Korps Politie Suriname af te sluiten. Enerzijds gevoelens van dankbaarheid en gemis, en anderzijds gevoelens van spanning en enthousiasme”, zei Mathoera. Zij haalde aan dat het beroep haar verrijkt heeft met kennis en vaardigheden en haar gevormd heeft door haar stringente beroepsethiek, integriteit, vaderlandsliefde, discipline en dienstbaarheid. Echter is ze vol enthousiasme om de uitdagingen van de politiek in te gaan. Mathoera benadrukte dat ze de laatste persoon zal zijn die het imago van het korps zal schaden, “omdat we er als land er niet bij winnen".

Het Korps zorgt ervoor dat de regels die in DNA gemaakt worden, gehandhaafd worden. “Elke organisatie zal dingen hebben die niet correct zijn, maar dat is eigen aan organisaties. Ik denk dat ik het accent zal leggen op sterke punten. Voor het korps, maar ook voor het land. Ik denk dat we de positieve dingen moeten stimuleren” benadrukt Mathoera. “Na vandaag ga ik campagne voeren, kiezers winnen en verkiezingswinst te halen. Ik denk dat politiek Wanica er goed uit ziet”, sloot Mathoera vrolijk af.

Voor het korps is het enigszins een droevig moment, zei voorzitter Robby Ramjiawan van de Surinaamse Politiebond. "We verliezen twee ondersteuners van de organisatie. Hij bedankte beide leden voor alle ondersteuning en het lidmaatschap. Hij wenste Mathoera vooral veel succes toe in de politiek, volgens hem een heel gedurfde stap, maar duidelijk ook een bewuste keus.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April